PREDSJEDNIK OPŠTINE TIVAT OTVORIO MEĐUNARODNU KONFERENCIJU U HOTELU REGENT

07 sep 2018

Danas (7. septembra 2018. godine) u hotelu Regent u Tivtu, održana je međunarodna konferencija pod nazivom „Naša održiva budućnost“ u organizaciji Global Sustainability Network, mreže koja okuplja lidere i filantrope iz svijeta, iz raznih sfera kao što su: obrazovanje, državna administracija, mediji itd. Konferenciju je otvorio predsjednik opštine Tivat prof. dr Siniša Kusovac naglasivši, između ostalog, da „odgovornost prema prirodi je odgovornost prema sebi.“


Osim otvaranja, predsjednik opštineTivat učestvovao je i na panelu pod nazivom „Održivi rast i razvoj“, na kojem su učestvovali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, izvršni direktor Porto Montengra David Margason, direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives i direktor hotela Regent Kai Dieckmann.
„Drago mi je što se ova međunarodna konferencija održava u Tivtu, odnosno Crnoj Gori, zemlji koja podržava i poštuje osnovne principe održivog razvoja. Održivi razvoj predstavlja veoma široku temu koja obuhvata aspekte turizma, industrije, poljoprivrede, ali i one sociološke i ekonomske, prije svega. Crna Gora ima resurse, trebamo nastaviti da ih koristimo na pametan i održivi način“ – istakao je ministar Radulović.
image2Predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac podsjetio je da je Opština Tivat tokom prethodnih godina njegovala vrijednosti održivog razvoja kroz veliki broj različitih aktivnosti i upravo zbog toga, prepoznata je kao lokalna uprava koja ima za cilj nove izazove i spremna je da ih ispuni.
„Promjena načina razmišljanja sama po sebi predstavlja revoluciju i u vezi sa tim treba da očuvamo resurse i prirodu naše planete: ne treba sjeći stabala više nego što je potrebno, uzimati iz mora više nego što nam treba. Mogu reći da Opština Tivat ima projekte koji su društveno odgovorni, jer prije svega, uključujemo lokalnu zajednicu, stručne i ostale interesno-uticajne organizacije u svoje aktivnosti, u cilju stvaranja čvršće saradnje i ispunjavanja principa održivog razvoja sa više aspekata: ekološkog, društvenog, ekonomskog, kulturnog“ – kazao je predsjednik Kusovac.

post slika