Predstavljanje projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa- SUD SIT“

14 okt 2013

U multimedijalnoj sali Opštine Tivat danas je održano predstavljanje projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa- SUD SIT“, koji se implementira u okviru IPA prekograničnog poziva Hrvatska- Crna Gora. Implementacija projekta je zvanično započela 16. septembra 2013. i trajaće dvije godine.

 Funkcionalni vodeći partner projekta je Opština Tivat, dok je vodeći partner sa hrvatske strane Udruženje hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Partneri na projektu su i Turistička organizacija Tivat, JP Komunalno Tivat, Agroturizam Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Projekat se implementira u okviru mjere1.2.: “Zajednički kulturni i turistički prostor”. Ukupan budžet projekta je 351.847,01 €, od čega partnerima iz Crne Gore pripada 209.560,05 € a 142.286,96 € partnerima iz Hrvatske.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života kroz jačanje društveno ekonomskog razvoja u oblasti turizma i zaštite životne sredine u pograničnom području Dubrovačko-neretvanske županije i Boke Kotorske, kroz unaprijeđenje turističke ponude, posebno u predsezoni i postsezoni, te osmišljavanjem novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih evropskih tržišta na polju gastronomije, aktivnosti u prirodi, aktivnog odmora, planinarenja, itd. Jedna od aktivnosti projekta je i proširenje mreže biciklističkih staza i biciklističke infrastrukture, čime će se unaprijediti postojeći bike sharing sistem u našem gradu.

Prisutne je, u ime vodećeg partnera projekta, pozdravila sekretarka Sekretarijata za stambeno komumalne poslove i saobraćaj Opštine Tivat Zorica Gverović, dok je u ime partnerskih organizacija iz Hrvatske govorio sekretar Udruge Agroturizam Konavle Perica Pušić. Prezentaciju aktivnosti i rezultata koji su planirani da se realizuju tokom implementacije projekta održala je članica opštinskog Tima za implementaciju i pisanje projekata Ivona Petrović. O značaju projekta je govorila i predstavnica Turističke organizacije Tivta Tamara Petković, kao i tehnički direktor JP Komunalno Tivat Tonko Lukšić.

KABINET PREDSJEDNIKA

post slika