Predstavnici Caritasa italijanskog regiona Marche u posjeti predsjedniku Opštine Tivat

17 maj 2024

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je juče grupu predstavnika Caritasa iz italijanskog regiona Marke (ital. Marche), koji borave u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Caritasa Kotorske biskupije i don Željka Paskovića kao domaćina. Među gostima bili su i novinari iz ove regije.

Sa željom da Caritas Kotorske biskupije realizuje što veći broj humanih akcija, direktor ove organizacije don Željko Pasković zamolio je za finansijsku podršku Caritasa Italije. On je i Opštini Tivat uputio molbu da podrži unapređenje rada Caritasa i nedavno osnovane Narodne kuhinje u Tivtu, kako bi se započete aktivnosti neometano odvijale.

Predsjednik opštine Tivat poželio je dobrodošlicu gostima, predstavio im Tivat i govorio o saradnji koju Opština ostvaruje sa Caritasom Kotorske biskupije, posebno ističući značaj rada Narodne kuhinje, koja dnevno opslužuje oko 50 obroka dnevno.

Po riječima don Željka Paskovića u planu je osnivanje Dnevnog centra za starije osobe u saradnji sa tivatskim Crvenim krstom, a korisnici ovog Dnevnog centra obroke bi dobijali upravo iz novouspostavljene Narodne kuhinje.

Sastanku u Kabinetu predsjednika Opštine prisustvovao je i upravitelj Narodne kuhinje Alen Turza.

post slika

Galerija