Otvorena renovirana fiskulturna sala u OŠ “Drago Milović” u Tivtu

18 maj 2024

Osnovna škola „Drago Milović“ iz Tivta obilježila je danas Dan škole, a ovim je povodom upriličena priredba i svečano otvaranje renovirane fiskulturne sale. Crvenu vrpcu presijekli su potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i direktorica ove obrazovne ustanove Slavka Mirković.

Projekat adaptacije fiskulturne sale, vrijedan više od 53.000€, rezultat je Memoranduma koji su krajem prošle godine potpisali Opština Tivat i Ministarstvo sporta i mladih. Ministarstvo je investiralo gotovo 30.000€, dok je Opština Tivat obezbjedila preostala sredstva, od čega je više od 16.000  donacija kompanije Luštica Development.

„Ova adaptirana sala nije samo prostor za fizičke aktivnosti; ona je mjesto gdje će naša djeca razvijati svoje talente, učiti o timskom radu, fer-pleju i zdravom načinu života“ – rekao je Šćekić i dodao da „nas sport uči disciplini, upornosti, zajedništvu i tome da budemo bolji ljudi“. Potpredsjednik Vlade čestitao je upravi Dan škole i zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, razumjevši njegov veliki značaj.

Povodom dana škole, prvi čovjek Tivta je učenicima, nastavnicima i upravi, poželio što bolje uslove rada i što veće uspjehe. „Renovirana fiskulturna sala lijep je rođendanski poklon, koji će nadam se učiniti da baš u ovoj sali stasavaju budući uspješni tivatski sportisti“ – istakao je Komnenović napominjući da salu na dnevnom nivou koristi oko 500 djece što dovoljno govori o značaju ove investciije. On je zahvalio upravi Luštica Bay projekta na ovoj vrijednoj i značajnoj donaciji, ali i na saradnji koju lokalna uprava ostvaruje sa ovim investitorom.

Komnenović je podjestio da se u Tivtu trenutno gradi nova škola u Radovićima, te da će uskoro otpočeti rekonstrukcija područnih škola u Donjoj Lastvi i Gradiošnici. „Tokom ljeta radiće se na rekonstrukciji  krova OŠ „Drago Milović“. U pitanju su radovi vrijedni 600.000 eura, za koje je Opština obezbjedila značajna sredstva u iznosu od 250.000 eura“, napomenuo je Komnenović i zahvalio Ministarstvu sporta i mladih i Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija na izuzetnoj saradnji, koja za cilj ima jačanje obrazovne i sportske infrastrukture u Tivtu.

Direktorica OŠ „Drago Milović“ Slavka Mirković istakla je projekat adaptacije sale kao dobar primjer saradnje Opštine, Ministarstva i škole. „U proteklom periodu, svakodnevni boravak i izvođenje časova fizičkog vaspitanja u sali koja nije renovirana od daleke 1984. godine predstavljali su veliki rizik. Naša škola njeguje sportski duh i dobro je poznato da naši učenici postižu sjajne sportske rezultate. Nadam se da će ova investicija iznjedriti buduće sportske šampione koji će dostojno predstavljati naš grad“, istakla je Mirković, obraćajući se gostima.

Izvršeni radovi podrazumijevali su uklanjanje postojećeg poda, pripremu i postavljanje hidroizolacijskog sloja, izradu podloge, ugradnju PVC sportske podne obloge tipa Taraflaks, iscrtavanje linija terena za košarku, rukomet i odbojku, te ugradnju podnih lajsni.

Povodom Dana škole, učenici su odigrali predstavu „Bijeg iz stvarnosti“, a najuspješnijima u školskoj 2023/24. godini dodijeljene su nagrade. Svečanosti u školi prisustvovali su  predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, potpredsjednik opštine Andrija Petković, predstavnik projekta Luštica Bay, rukovodilac odnosa sa Vladom i zajednicom Marko Vukašević, i direktor opštinske Direkcija za investicije Vlado Brguljan. U svečanom dijelu programa učestvovao je KUD „Boka“.

post slika

Galerija