Prijem i čestitke za FK „Arsenal“

09 jun 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković upriličili su prijem za predstavnike uprave i igrača Fudbalskog kluba „Arsenal“, povodom nedavno odigrane baražne utakmice, u kojoj je ovaj klub propustio priliku da uđe u Prvu crnogorsku fudbalsku ligu.

Čestitam upravi i igračima na srčanoj borbi i dobroj organizaciji utakmice sa „Petrovcem“. Mi u lokalnoj upravi smo ponosni na to kako ste se borili za boje našeg grada. „Arsenal“ nije samo sport, samo privreda ili samo turizam – „Arsenal“ je Tivat i Tivat je prošle nedjelje pokazao da je uz svoj klub, a lokalna uprava će pratiti opredjeljenje građana i podržati dalje napore kluba da uđu u Prvu ligu“, rekao je predsjednik opštine.

Predsjednik SO Tivat pohvalio je sve prikazano na „sportskom spektaklu, kakav se ne pamti“ i naveo da su mu brojni sportski radnici čestitali, uprkos porazu. On je izrazio nadu da će „Arsenal“ u perspektivi postati ne samo prvoligaš već i respektabilan evropski klub. „Pokazali ste da ljubav i želja nadmašuju sve druge parametre koji možda i nisu bili na našoj strani kao što su finansije, organizacija, pa i nesporan kvalitet igrača „Petrovca““ – rekao je dr Petković i posebno pohvalio gest navijača „Arsenala“ koji su saosjećali sa razočarenjem igrača.

Riječi hvale za „Arsenal“ imao je i potpredsjednik opštine Goran Božović koji je konstatovao da je „Arsenal“ uspio ujediniti Tivćane. „Mi u lokalnoj upravi i nova uprava kluba shvatili smo da je klubu potrebna bolja organizacija i stabilno finansiranje kako bi se postizali rezultati, pa se nadamo strateškom sponzoru koji bi podržao dalje aktivnosti kluba na putu uspjeha“, rekao je Božović.

Sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja napomenula je da su „najveći teret iznijeli igrači jer su u turbulentnom periodu izvojevali šansu za ulazak u Prvu ligu“. „Vi ste moralni pobjednici“ – poručila je Mršulja.

Predsjednik Upravnog odbora FK „Arsenal“ Dejan Kandić napomenuo je da je nova uprava tu svega dva mjeseca i da je maksimalno posvećena ostvarivanju dobrih rezultata. On je posebno istakao da na utakmici nije bilo incidenata, da je sačuvana bezbjednost svih učesnika ove sportske manifestacije i da je uprava u taj aspekt organizcije uložila velike napore. Ivo Radovanović, član Upravnog odbora zahvalio se na prijemu i govorio o izazovima sa kojima se klub suočava. Tokom susreta razgovaralo se i o budućim projektima sa ciljem daljeg unapređenja postojeće infrastrukture koja je nužna za dalji i bolji plasman.

post slika