Prijem za džudistu Stefana Kovinića

13 apr 2023

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas džudistu Stefana Kovinića i njegovog trenera, Ivanu Milović iz tivatskog Džudo kluba „Monte tatami“, kako bi im čestitao na srebrnom odličju koje je Kovinić osvojio na nedavno održanom Evropskom kadetskom kupu u Češkoj.

„Čestitam na izvanrednom nastupu. Ovdje pobjeđuju srce i veliki entuzijazam. Ovo je još jedan istorijski uspjeh tivatskog džudoa, a istovremeno veliki motiv i obaveza za naš grad i državu. Zato smo radosni što je ovaj rezultat prepoznat i odlukom Ministarstva sporta i mladih da Kovinića nagradi posebnim priznanjem i stipendijom“ – rekao je Komnenović. On je još jednom istakao nedostatak sportske infrastrukture kao jedan od ključnih problema Tivta koji je potrebno riješiti kako bi se stvorio adekvatan ambijent i uslovi za brojne talentovane sportiste, koji uz veliki rad, odricanja i treninge u skromnim uslovima, osvajaju evropske i svjetske medalje.

Prilikom prijema Koviniću je uručen prigodan poklon, kao i simbolična novčana nagrada za ostvaren uspjeh na međunarodnoj sportskoj sceni. Prijemu u kabinetu prisustvovala je i vd sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Na Evropskom kupu u Teplicama, inače jednom od najjačih turnira u kadetskom uzrastu na svijetu, članovi tivatskog Džudo kluba „Monte tatami“ nastupili su zajedno sa preko 900 takmičara iz 39 zemalja sa 4 kontinenta. Nakon uspjeha u Češkoj, naredni izazovi za Kovinića u ovoj godini biće nastupi na Evropskom kupu u Poljskoj, kao i Evropskom prvenstvu u Portugalu, a potom slijedi i učešće na Svjetskom prvenstvu.

post slika

Galerija