Prijem za predstavnike Bokeljske mornarice

14 apr 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je u kabinetu ugostio predstavnike Bokeljske mornarice Kotor – podružnice Tivat, Graciju Abovića i Marjana Ribicu, povodom 50 godina od osnivanja ove podružnice.

Čestitajući odredu rođendan, kao i nedavno uvrštavanje Bokeljske mornarice na listu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO, Komnenović je saopštio da ovogodišnji budžet Opštine Tivat predviđa najveća do sada izdvajanja za nevladine organizacije, u okviru kojih je  za Mornaricu opredijeljeno 5.000 eura, a što je povratak na nivo iz 2019. godine. Predstavnici Mornarice izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjim budžetom i zahvalili na vrijednoj donaciji Opštine za nabavku novih uniformi, koja je prošle godine realizovana nakon dugogodišnjeg prekida, a predsjedniku su uručili i prigodan poklon, Zbornik Bokeljske Mornarice.

Proslava jubilarnog 50. rođendana tivatske podružnice Bokeljske Mornarice, biće upriličena svečanim programom u subotu, 16. aprila, istog dana kada se u Tivtu održava i komemoracija povodom 81. godišnjice od potapanja razarača “Zagreb” i herojske smrti oficira Milana Spasića i Sergeja Mašere.

Izmjenom Statuta 1972. godine osnovana je tivatska podružnica Mornarice, koja svoj rođendan obilježava 17. aprila, u čast narodnih heroja Spasića i Mašere. Iste godine, Mornarica je postala i sastavni dio svečane proslave Dana Opštine Tivat, 21. Novembra, od kada se svake godine održava tradicionalna ceremonija predaje zastave grada tom odredu ispred zgrade Opštine.

  post slika

Galerija