Prijem za predstavnike Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

13 jan 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik Skupštine opštine Tivat dr Andrija Petković čestitali su danas nacionalni praznik svim građanima hrvatske nacionalnosti u Crnoj Gori - 13. januar,  Karike, dan kada su relikvije Svetog Tripuna prenešene iz Carigrada u Kotor. Ovim povodom u Kabinetu predsjednika opštine upriličen je susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore /HNV CG/ Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

Boka vjekovima unazad živi toleranciju i suživot. O tome su svjedočili i sakralni objekti sa dva oltara u istoriji Boke. Multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost u samoj su srži našeg društva i samo međusobno poštovanje i uvažavanje mogu biti garant njegovog daljeg razvoja“, naglasio je Komnenović čestitajući nacionalni praznik svim Hrvatima Crne Gore.

Predsjednik Skupštine opštine Tivat podsjetio je da je HNV CG prepoznato po brojnim projektima iz oblasti kulture, te da je nesumnjiv i njihov doprinos u očuvanju identiteta Hrvata Boke. Petković je nacionalnoj zajednici Hrvata Crne Gore čestitao praznik i izrazio nadu u dalji razvoj grada, zasnovan na pravednom i poštenom odnosu prema gradu i interesima svih građana Tivta.

U ime HNV-a, Zvonimir Deković se zahvalio na prijemu i na poštovanju koje im je ukazano: „Borimo se za iste vrijednosti sa različitih pozicija, i naš je zajednički posao rast naše zajednice. Međusobno uvažavanje i poštovanje polazna su osnova za dalji napredak“.  Iz HNV su istakli kako današnji dan ima veliki značaj za sve Hrvate Boke i Crne Gore. Prijemu je prisustvovala i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Borka Mršulja.

Na zgradi Opštine Tivat, u čast nacionalnog praznika Hrvata u Crnoj Gori, danas je istaknuta zastava hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, odnosno zastava Republike Hrvatske, shodno Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

post slika

Galerija