Prijem za predstavnike II Međunarodnog festivala dječijeg folklora “Kolo bez granica”

26 aug 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je primio predstavnike zemalja učesnica II Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Kolo bez granica“, zajedno sa organizatorima iz Kulturno-umjetničkog društva „Boka“ Tivat. Drugo izdanje festivala koje se u Tivtu organizuje od 24. do 28. avgusta, okupilo je oko 300 mladih folkloraša iz šest zemalja, koji su na sinoćnjem otvaranju prodefilovali do gradske rive Pine, a potom se igrama predstavili na koncertu.

Svečanom prijemu u multimedijalnoj sali Opštine, zajedno sa liderima gostujućih delegacija prisustvovao je po jedan par iz dječijih ansambala iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, te predstavnici KUD-a „Boka“ Tivat.

Predsjednik opštine poželio je dobrodošlicu delegacijama i izrazio očekivanje da će im Tivat biti dobar domaćin. „Uveselili ste vašim nastupima naš grad i sve posjetioce. Folklor nije samo igra, već mnogo više od toga – vi ste ambasadori vaših zemalja u Tivtu. Uživajte u gradu, a KUD Boka će sigurno biti dobar domaćin“ kazao je Komnenović i čestitao tivatskom KUD-u na organizaciji festivala.

Direktor KUD „Boka“ Vidak Božović zahvalio je Opštini Tivat i ostalim partnerima na podršci u organizaciji festivala. „Raduje me što smo počeli da ostvarujemo našu misiju koja jeste zbližavanje dječije zajednice okolnih zemalja, kasnije evropskih, a nadam se i svjetskih u budućnosti, kao i njegovanje multikulturalnosti i multietičnosti i afirmisanje folklorne baštine u dječijoj zajednici“, poručio je Božović, najavljujući nastavak programa večeras koji podrazumijeva folklornu radionicu i reviju narodnih kostima Crne Gore, a zatim i Međunarodnu festivalsku paradu i Gala koncert koji će biti održani na Pinama u subotu. Pored učesnika iz pet zemalja, na festivalu se predstavljaju i domaći ansambli iz Kotora, Podgorice i Tivta.

Pokrovitelj II MDFF “Kolo bez granica” u organizaciji KUD „Boka“ je Opština Tivat, a podržan je od Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Porto Montenegra, Turističke organizacije Tivat, Centra za kulturu Tivat, Turističkog broda “Katica”, DOO Portokali i Water Group DOO- Voda Suza, uz medijsko sponzorstvo Radija Tivat.

post slika

Galerija