PRIJEM ZA UČENIKE PRIPADNIKE/CE RE POPULACIJE

05 sep 2017

Opštinski Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti upriličio je juče, 04. septembra 2017. godine u Multimedijalnoj sali, prijem za učenike/ce Romske i Egipćanske populacije, kojih je ove godine upisano 83 u osnovnu školu i 6 u srednju školu. Ovom prilikom uručene su im školske torbe i preostali neophodni školski materijal.
Prisutne je ispred Sekretarijata pozdravila sekretarka, mr Dubravka Nikčević, koja je tom prilikom rekla : “ Opština Tivat podržava, to će raditi i ubuduće , podizanje nivoa obrazovanja RE populacije. Budite vrijedni, učite, jer znanje otvara sva vrata, baš kao i lijepa riječ. Uvažavajte vase nastavnike i profesore, jer oni se trude da vam prenesu što vise znanja. Budite dobri drugovi i uživajte u odrastanju. “
Takođe, prisutnima se ispred Kancelarije za RE asistenta i medijatora u nastavi, obratio Xhafer Brahimi koji je istakao : “ Ispred Kancelarije za RE asistenta i medijatora u nastavi, čiji rad podržava Opština Tivat, a sprovodi Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, najljepše se zahvaljujem Opštini Tivat koja je i ove godine omogućila da djeca Romi i Egipćani, njih 83, sa manje briga krenu u školu. “
Ovom prilikom đacima prvacima RE, kojih je ove godine upisano 20, poklon kese ( torbe, neophodni školski pribor i potvrdu za kupovinu obuće) uručila je direktorica JU OŠ “Drago Milović”, Ružica Lazarević, dok je za 6 srednjoškolaca finansijku podršku u iznosu od 150,00 € uručila direktorica JU SMŠ “Mladost” , Jovanka Vujačić.
I ove godine JPU “Bambi” obezbijediće besplatan boravak za predškolce, a Opština Tivat prevoz i pomoć RE asistenta. Takođe, Opština Tivat će i ove godine obezbijediti besplatan prevoz za učenike /ce pripadnike RE populacije; dok je besplatne udžbenike za djecu RE populacije i za korisnike materijalnog obezbjeđenja, obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete.

prijem re slika 2

post slika