Prijem za zlatnog olimpijca Dušana Mandića

24 aug 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas vaterpolistu iz Tivta Dušana Mandića, kako bi mu čestitao na zlatnoj medalji koju je Mandić osvojio sa vaterpolo reprezentacijom Srbije na upravo održanim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tvoj uspjeh je istorijski. Još je i veći, imajući u vidu da dolaziš iz grada koji se ne može pohvaliti sportskom infrastrukturom ili vaterpolo klubom. Ali isto tako, tvoj uspjeh je veliki motiv da situaciju promjenimo i stvorimo bar minimum uslova za razvoj vaterpola u Tivtu” – rekao je Komnenović.

Mandić se zahvalio na prijemu i otvoreno izrazio spremnost da se angažuje na popularizaciji vaterpola i sporta u Tivtu uopšte, posebno imajući u vidu značaj koji sport ima kada je u pitanju stasavanje novih mladih generacija.

Zlatna olimpijska medalja iz Tokija, druga je u nizu, nakon zlata iz Rija 2016, koja krasi sportsku karijeru Dušana Mandića. Profesionalnu vaterpolo karijeru, nakon italijanskog Pro Reka, Mandić će nastaviti u vaterpolo klubu Novi Beograd.

Galerija