Program „Novembarskih dana“ otkazan

12 nov 2020

Održaće se samo pojedine aktivosti na otvorenom i one koje se mogu 

prilagoditi on-line prikazivanju

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Tivtu, zaključkom opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje, odlažu se sve aktivnosti planirane u sklopu programa „Novembarskih dana“. Odložene su sve sportske aktivnosti planirane programom, ali i kulturne manifestacije koje su organizovane u zatvorenom prostoru: izložbe, promocije, koncerti i pozorišne predstave.

Solistički koncert Antonije Vučinović planiran za subotu 14. novembar će biti  prikazan uživo putem neke od on-line platformi, o čemu će javnost bii blagovremeno obavještena.

Izložba Duška Miljanića „Lica mog vremena“ u JU „Muzej i galerija“ Tivat, biće otvorena za javnost do kraja ovog mjeseca. Svi ostali sadržaji planirani u ovoj ustanovi kulture, su otkazani dok se ne stvore uslovi za realizaciju.

Projekat izložba „TransformaTivat“ Turističke organizacije Tivat, biće održana u predviđenom terminu 17. novembra na Pinima od 11:00 časova, uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera. Takođe štandovi Opštine Tivat sa izloženim domaćim proizvodima radiće kako je predviđeno od 16. do 21. novembra, od 9:00 do 16:00 časova na već poznatim lokacijama (Trg od kulture i Trg magnolija).

Uprava Muzičke škole Tivat razmatra alternativni način obilježavanja tradicionalnog rođendanskog koncerta „Muzički pozdrav gradu“, o čemu će javnost biti naknadno obavještena.

Imali smo najbolju namjeru da i ove godine održimo određen broj manifestacija, u skladu sa svim propisanim mjerama, i da tako novembar odiše svečarskim duhom koji Tivat zaslužuje. Međutim zdravlje građana je prioritet i ne želimo da rizikujemo“, naglasio je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Sama proslava Dana opštine 21. novembra, za sada će se održati kako je planirano, budući da se gotovo sve aktivnosti dešavaju napolju. Svečana sjednica Opštine Tivat će biti održana uz strogu primjenu svih pravila i uz minimalan broj prisutnih zvanica. Opština Tivat izražava nadu da će otkazani događaji biti organizovani čim se steknu uslovi i epidemiološka situacija to dozvoli.

post slika