Projekat “Razvoj turističkog itinerera u prekograničnoj oblasti izmedju BiH I Crne Gore”

28 maj 2012

Radionica :Kako najbolje promovisati zajedničku turističku ponudu prekograničnog područja    BiH i CG_regionalni turistički itinereri,TP centri
 Montenegro Biznis Alijansa, u partnerstvu sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo realizuje projekat “Razvoj turističkog itinerera u prekograničnoj oblasti između Bosne i Hercegovine i Crne Gore”, u okviru programske linije EU “Program prekogranične saradnje BiH - Crna Gora, IPA - komponenta II”.Ovim projektom obuhvaćene su opštine iz CG (Tivat,Kotor,Herceg Novi,Nikšić) I opštine iz BiH(Sarajevo,Čapljina,Jablanica,Stolac,Mostar,Konjic I Trebinje).
Nakon seminara i radionice u Sarajevu i seminara u  Tivtu,radionici na temu “Kako najbolje promovisati zajedničku turističku ponudu PG područja BiH-CG – TP centri i turistički itinereri” održana je  24 i 25 maja u hotelu ''Palma'' u Tivtu.
Prvog dana radionice  učesnici su obišli najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti u Tivtu, Kotoru, Perastu i Rimske mozaike u Risnu, u pratnji turističkog vodiča. U Tivtu su posjetiti i proizvodjača autohtonih suvenira Slaby Milivoja.
Drugog dana održana je radionica sa predavačem doc.dr. Andrielom Vitić-Ćetković a teme su bile “zelena” marketing komunikacija u turizmu,Ecolabel i itinereri za “zelenog” potrošača.Polaznici  radionice učestvovali su u vježbama izrade itinerera kulturnog turizma,ruralnog turizma,gastro itinerera u prekograničnoj oblasti te je sa zaključnim razmatranjima uspješno završenai i ova radionica iz IPA projekta.
Na radionici su ispred Opštine Tivat učestvovale Dubravka Nikčević,savjetnica za turizam u Sekretarijatu za finansije i ekonomski razvoj i Dubravka Koparan,pripravnica u stručnoj službi  Predsjednika opštine.