Proslava 90. rođendana broda Jadran u Tivtu

07 aug 2023

U godini kada slavi svoj 90. rođendan, školski brod jedrenjak „Jadran“ uploviće u Tivat. Njegov dolazak na rivu Pine se očekuje u srijedu 9. avgusta. U sklopu obilježavanja ovog velikog jubileja u Tivtu će biti priređen niz događaja u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore i Mornarice Vojske Crne Gore, a uz podršku Opštine Tivat. 

Prva u nizu je izložba umjetničkih fotografija posvećenih „Jadranu“ autora Gorana Grkovića koja će biti održana u četvrtak 10. avgusta sa početkom u 19h u JU „Muzej i galerija“ Tivat.  U istom prostoru, organzatori proslave jubileja prirediće tematsko veče o Jadranu i to u utorak 15. avgusta, sa početkom u 20h.

U srijedu i četvrtak, 16. i 17. avgusta od 9 do 19h biće organizovani dani otvorenih vrata, pa će zainteresovani turisti i građani moći da obiđu „Jadran“. Svečana proslava rođendana sa pratećim prijemom planirana je za 19. avgust, dok će jedriličarska regata u časta slavljenika biti organizvana u tivatskom akvatorijumu u nedjelju 20. avgusta sa početkom u 9h.

post slika

Galerija