Predsjednik opštine obišao radove na putu za Bogdašiće

04 aug 2023

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i opštinski sekretar za privredu Vedran Božinović obišli su danas radove na betoniranju puta ka Bogdašićima. Na potezu od crkve Sv Ane u Kavču (Kotor) do Bogdašića u tivatskoj opštini u toku prošle godine probijen je put u dužini od preko 2km i na njemu odrađeni svi pripremni radovi. Opština Tivat je tokom prošle godine finansirala dio pripremnih radova u iznosu od oko 42.000€, dok je budžetom za 2023. godinu za radove na ovom putu opredjeljeno 77.000€.

„Izgradnja puteva je uvijek jedna od najboljih investicija. Ovaj put je šansa da obnovimo i oživimo Bogdašiće i tako doprinesemo obnovi sela i ruralnom razvoju tivatskog zaleđa uopšte. U ovome vidim i turistički potencijal, jer siguran sam da će mnogo stranih ali i domaćih gostiju uživati u šetnji padinama Vrmca“, rekao je Komnenović i pohvalio entuzijazam porodica koje aktivno učestvuju u izgradnji puta i obnovi svojih starih imanja.

Sekretarijat za privredu opštine Tivat aktivno podržava ovu investiciju. Radovi se odvijaju i uz podršku građevinske firme „Tujko“, ali i uz privatne donacije koje mještani međusobno prikupljaju. U prethodnom periodu okošen je i očišćen postojeći put ka Bogdašićima iz pravca Gornje Lastve. Plan je da se betonira cijela dionica od crkve Sv Ane u Kavču do Bogdašića.

post slika

Galerija