“MONSEG” – CRNA GORA ZA ODRŽIVO UPRAVLJANJE ENERGIJOM

01 okt 2014

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, UNDP-a, Ambasade Italije kao i regije Friuli Venezia Giulia predstavili su juče u hotelu "Ramada" u Podgorici, "MONSEG" projekat međunarodne saradnje za ekonomski rast i razvoj koji se zasniva na integrisanom upravljanju obnovljivih izvora energije.
U prvom dijelu konferencije učesnike je pozdravio ambasador Italije u Crnoj Gori Vincenzo Del Monaco, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju zemalja. Prisutnima se obratio i Adem Fetić pomoćnik ministra za šumarstvo, koji je učesnike upoznao sa mogućnostima eksploatacije i razvoja obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori.
U okviru MONSEG projekta Crnoj Gori se otvaraju nove mogućnosti koje se odnose na održivo korišćenje obnovljivih izvora energije kao što su: eksploatacija šumske biomase, izgradnja mini i mikro hidro elektrana, solarnih postrojenja, kombinovane proizvodnje toplotne i električne energije, pametnih mreža, itd. Cilj projekta nije direktna izgradnja gore navedenih postrojenja već posredovanje u cilju sklapanja novih partnerstava sa investitorima, pružanje pomoći pri sklapanju biznis partnerstava, dobijanje i pronalaženje povoljnih kreditnih sredstava.
Prezentaciji projekta u ime Opštine Tivat prisustvovao je Zvonimir Dubravčić član tima za projekte kao i Tonko Lukšić tehnički direktor D.O.O "Kumnalno" Tivat.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA