RADIONICA „UP SHIFT“ – NAGRAĐEN PROJEKAT OMLADINACA IZ TIVAT

01 mar 2017

Dva omladinska tima iz Tivta izabrana su među deset najboljih na projektu Ujedinjenih Nacija “Kreaktivator”, na trodnevnoj radionici “Up Shift” održanoj u Podgorici od 24. do 26. februara, a namjenjenoj osnaživanju mladih u rješavanju lokalnih problema. Među najboljima našao se tim u sastavu: Sara Vukojević, Julija Petrović i Ana Andjelić, predvođene mentorkom Dankom Marković. Ovaj je tim mladih iz Tivta dobio sredstva u iznosu od 2000 eura za implementaciju projekta “Djeca sa deformacijom u razvoju – skolioza”.
Tim Omladinskog kluba Tivat u sastavu: Polina Čečina, Ana Ašanin, Mateja Sindik, Nikola Jevtić sa mentorom Lazarom Bakićem, bavio se problematikom uređivanja i adaptacije pomoćnog terena FK “Arsenal”, koji bi služio za rekreaciju mladih.


Na samom projektu prijavljeno je 100 timova Crne Gore, a 10 najboljih učestvovalo je na radionici. Učesnici su mladih ljudi i adolescenti između 13-20 godina iz 7 gradova: Bar, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj. Na radionici su razmatrani identifikovani problemi iz lokalnih zajednica, isti su detaljno predstavljani uz opise situacija iz svakodnevice uz targetiranje 3 uzroka prolema. Poslednjeg dana radionice, timovi su rješenja svojih lokalnih problema do kojih su došli tokom rada, prezentovali pred žirijem a on je odabrao 5 najboljih i najpogodnijih za realizaciju.

fotka 2

post slika