REGIONALNA KONFERENCIJA ZA ANTIKORUPCIJU U LJUBLJANI

23 dec 2013

Od 16. do 18. decembra 2013. godine u Ljubljani (Slovenija) sekretar Sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove Goran Božović učestvovao je na regionalnoj konferenciji „Gradovi bez korupcije, gradovi sa budućnošću“. Konferencija je dio šireg programa u organizaciji Instituta svjetske banke (WBI) i Partnerske fondacije za lokalni razvoj (FPDL) koji se bavi širenjem savremene i praktične antikorupcijske metode inspirisane uspješnim iskustvom u prevenciji i borbi protiv korupcije u La Pazu, gradonačelnika Ronald MacLean Abaroa i njegovog konsultanta profesora Roberta Kitgarda.
Učesnici iz državne i lokalne uprave, kao i zajednica lokalne uprave i  civilnog društva imali su priliku da uče od gradonačelnika i lokalnih menadžera iz zemalja regiona čiji su gradovi izabrani kroz navedeni program i koji su primjenili ovu stratešku participatornu metodologiju. Tivat je uz Herceg-Novi jedan od dva grada u Crnoj Gori izabran u programu za 2013. godinu.
Goran Božović je u odsustvu predsjednika opštine imao zapaženo učešće u panel diskusiji predviđenoj za gradonačelnike gradova koji su učesnici programa.

post slika