Sa OO Crveni krst potpisan ugovor o novim prostorijama

10 jun 2020

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat (OO Crveni Krst Tivat) Duško Božović, potpisali su danas Ugovor o raspodjeli prostora u novoizgrađenom objektu na Seljanovu. Ovaj objekat koristiće upravo Crveni krst Tivat i  novoosnovana JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Predsjednik Kusovac čestitao je nove prostorije navodeći da je Opština Tivat na kvalitetan način rješila problem prostora u kojem će raditi Opštinska organizacija Crvenog krsta u Tivtu.

“U pitanju je površina od 300 metara kvadratnih, uključujući i zajedničke prostorije. Koristim takođe priliku da vam zahvalim na svemu što je Crveni Krst uradio tokom proteklog perioda epidemije koronavirusa. Upravo smo tada, svi mi bili svjedoci važnosti postojanja jakog, dobro opremljenog i dobro organizovanog Crvenog krsta, koji je uvijek tu u službi građana”, naveo je predsjednik.

Sekretar Božović najavio je da će uskoro biti zvanično obilježen početak rada crvenog krsta u novim prostorijama.

„Po informacijama kojima raspolažem, ovo je jedina opština kod nas, a i šire, koja je na ovaj način obezbjedila uslove za rad svom Crvenom krstu. Predstoji nam opremanje prostorija koje preuzimamo. Takođe veoma pažljivo čuvamo i pripremamo zalihe koje bi nam mogle zatrebati, a nedavni događaji su nam pokazali od kolike je to važnosti“, rekao je Božović.

Potpisivanju Ugovora su prisustvovali i predsjednica OO Crveni Krst Tivat, Snežana Kršikapa, kao i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović.

 „Akcija „Mi stvaramo lidere“ koju Opština već nekoliko godina unazad sprovodi sa Srednjom mješovitom školom „Mladost“ iz Tivta, ove će godine biti u znaku volontera Crvenog Krsta, na način što ćemo bilbord ispred objekta škole iskoristiti ovoga puta i za prezentaciju njih, kao pojedinaca koji su dali veliki doprinos u borbi sa epidemijom“, najavila je Ognjanović.

Opština Tivat kontinuirano pruža podršku OO Crveni krst Tivat na način što je Budžetom Opštine i za ovu godinu obezbijeđeno 50.000 € za finansiranje projekta gerontodomaćica, dok je 15.000 € opredjeljeno za rad same opštinske organizacije Crvenog krsta.

post slika

Galerija