Sa osnovcima o bezbjednoj upotrebi električnih trotineta

21 sep 2023

Radionica “Bonton za bezbjednost” na temu učešća električnih trotineta, bicikala i motocikala u saobraćaju, održana je danas sa učenicima nekoliko odjeljenja OŠ "Drago Milović". Događaj je dio programa Evropske nedjelje mobilnosti 2023 u Tivtu i za cilj ima edukaciju mladih o bezbjednom ponašanju u saobraćaju. Sa njima su na ovu temu razgovarali Dragan Rakočević iz Odjeljenja bezbjednosti Tivat i menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić.

"Uslijed nedostatka zakonske regulative i u momentu kada su saobraćajni incidenti sa e-vozilima sve češći, Opština Tivat, uprava škole i lokalno Odjeljenje bezbjednosti odlučili su da zauzmu proaktivan pristup ovoj temi i da zajedničkim snagama rade na podizanju svijesti mladih o opasnostima koje vrebaju u saobraćaju.  Ovo posebno imajući u vidu, da značajan broj mladih svakodnevno koristi električne trotinete" – naglasila je Pobrić.

Saobraćajni policajac sa višegodišnjim iskustvom rada u ovoj oblasti, Dragan Rakočević, približio je učenicima materiju, pružajući odgovore na pitanja koja su učenici imali vezano za specifične situacije u saobraćaju, u kojima su se nalazili.

Učenicima su podijeljeni edukativni flajeri, koje su uz stručnu pomoć pripremili mladi volonteri NVO “Naša akcija” i Omladinskog tima Tivat. Pješačka tura “Zalazak sunca” u organizaciji Planinarskog kluba Vjeverica i Miluše Bošković, a na relaciji Donja Lastva – Sveti Vid – Donja Lastva, biće organizovana sjutra 22.septembra sa početkom u 16h.

post slika

Galerija