SAOPŠTENJE

25 feb 2016

Predsjednik opštine Tivat, Ivan Novosel, danas je (30.12.2015.) povodom nastupajućih novogodišnjih praznika primio učenike OŠ „Drago Milović“,” OŠ “Branko Brinić”, SMŠ „Mladost“, Muzičke škole, kao i predstavnike djece iz JU Dječji vrtić “ Bambi“. Druženju su prisustvovali i direktori odnosno predstavnici ovih obrazovnih ustanova, Slavica Vulanović ispred Dječijeg saveza,koji su prije petnaest godina pokrenuli ovakvo lijepo druženje u susret Novoj godini, kao i Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević. Predsjednik Opštine poželio im je sve najbolje u Novoj 2016. godini te istakao dobru saradnju opštine sa svim obrazovnim ustanovama kao i podsjetio na podršku koju je opština davala u prethodnom periodu te izrazio spremnost da će to činiti i ubuduće.Na dosadašnjoj pomoći i razumijevanju lokalne uprave zahvalili su se učenici, direktori i profesori ovih institucija i poželjeli da se ta saradnja nastavi i još više realizuje u nastupajućoj godini. Učenici su recitacijama i poklonima uzvratili na gostoprimstvu a Predsjednik Novosel je svim prisutnima uručio prigodne poklone.

Nakon ovog srdačnog i prijatnog druženja, Predsjednik Opštine sa svojim saradnicima se susreo sa najuspješnijim studentima iz naše opštine za proteklu studijsku 2014/2015 godinu: Vanjom Matković, Milosavom Manojlović ,Ninom Luković, Darkom Djikanovićem, Marijom Juretić.U ime Suade Ličine i Dušana Lutovca prisutvovali su članovi porodice. Kako je ove godine po konkursu za stipendiranje studenata njih 66 ispunilo tražene uslove a to je podrazumijevalo i prosjek iznad 9, Predsjednik opštine je istakao da su oni najuspješniji od uspješnih i poručio svima da nastave sa radom i da će njihov trud grad znati da prepozna i cijeni. Predsjednik im je čestitao na postignutim rezultatima tokom studiranja, upoznao sa najvažnijim investicijama u gradu i sa nastojanjima da život gradjana Tivta bude još kvalitetniji a naročito mladih. Najbolji studenti su uz čestitke za sretnu i uspješnu 2016. Godinu nagrađeni novčanom nagradom i monografijom Tivatski slikari. 
Predsjednik Novosel, takodje danas, susreo se sa geronto - domaćicama koje realizuju lokalni javni rad “ Njega starih lica u Tivtu” a kao proizvod medjusobnog Sporazuma o realizaciji i finansiranju navedenog javnog rada izmedju Opštine i Crvenog krsta.Ovom susretu prisustvovali su Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević i Sekretar Crvenog krsta Duško Božović. Predsjednik Opštine,uz upoznavanje sa razvojem grada u proteklom i budućem periodu, ukazao je na značaj njihovog posla za ovu populaciju kroz servis njege,socijalne i zdravstvene podrške, pomoći u kući i drugo.Ovom prilikom Predsjednik Opštine naznačio je izgradnju zgrade na mjestu Crvenog krsta za potrebe budućeg Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju,Crvenog krsta i drugih poslovno stambenih sadržaja.Uz čestitke za Novu godinu, zahvalnost na uspješnom radu ,senzibilitetu koji pokazuju u radu sa starijom populacijom, Predsjednik Novosel uručio je i prigodne poklone.

12345

post slika