Sastanak sa Eminom Abrahamsdotter ispred organizacije Proffs Training

10 apr 2013

Predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš je danas održao sastanak sa ekspertkinjom Eminom  Abrahamsdotter ispred organizacije Proffs Training&Consulting u Bosni i Hercegovini, a sastanku su prisustvovali i glavna administratorka Opštine Jovanka Laličić, savjetnik predsjednika Petar Vujović i Ivona Petrović. Tema sastanka je bilo učešće Opštine Tivat u Programu urbano partnerstvo „Gradovi bez korupcije – gradovi sa budućnošću” koji finansijski podržava Svjetska banka i austrijska Vlada.

     Opština Tivat je odabrana za primanje stručne podrške u okviru projekta, u periodu od marta do decembra 2013. od strane međunarodnih antikorupcijskih eksperata kako bi kroz participatoran proces izradili i implementirali  plan u cilju liječenja i suzbijanja osjetljivosti na korupciju u lokalnoj upravi i samoupravi.
    Nakon predstavljanja projekta  glavna administratorka je gđu Abrahamsdotter upoznala sa postojećim planovima Opštine iz oblasti borbe protiv korupcije, kao i sa aktivnostima implementacije Programa borbe protiv korupcije i akcionog plana 2009-2012 . Zajednički zaključak je da su dosadašnje aktivnosti lokalne samouprave bile kvalitetno sprovedene, a metodologija  u sklopu ovog projekta će dati širi aspekt i omogućiti dublje sagladavanje problema korupcije.
    Nakon što je utvrđena dinamika budućih aktivnosti, potpisan je Sporazum o saradnji.

 

post slika