Sastanak savjeta za prirpemu turističke sezone

28 maj 2010

U Kabinetu Predsjednika Opštine Tivat  je  27.05. održan sastanak Savjeta sa praćenje priprema turističke sezone.

Sastankom je predsjedavao Predsjednik opštine, Miodrag Kankaraš a prisustvovali su: Branko Vukmanović- HTP Mimoza, Predrag Jelušić – HTP Primorje, Zlatko Petković - Dubravka Nikčević –TOT Tivat, Bosiljka Radonjić- Sekretarka za privredu i druzštvene djelatnosti i Jovanka Laličić- Savjetnica za pravna pitanja predsjednika Opštine.

Predsjednik Opštine upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su od uticaja na kvalitetnu pripremu  turističke sezone s akcentom  na   pitanja saobraćaja, vodosnabdijevanja, kanalizacije, komunalnih djelatnosti, komunalnog reda, organizacije rada lokalnih organa i službi i drugim pitanjima. I pri tome istakao da :

         -Sanacija lokalnih puteva teče planiranom dinamikom i biće završena do početka sezone uz kvalitetno saniranje udarnih rupa, asfaltiranje i čišćenje ulica i ostalih javnih površina.

-Izmještanje autobuskog stajališta  na Župi se očekuje u narednih nekoliko dana. Na istoj lokaciji biće izmještena i Vatrogasna stanica;

-Obnavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije kao i turističke signalizacije odvija se kontinuirano a saobraćajna signalizacija u centru grada biće završena u skladu sa novim saobraćajnim rješenjima u skladu sa izmjenama odluke o regulaciji saobraćaja čije se usvajanje očekuje na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine ;

 Predsjednik opštine je informisao prisutne da je  u  toku  izrada izmjena i dopuna Odluke o regulisanju javnog saobraćaja na području opštine Tivat a kao posebno značajna razmatraju se nova rješenja za  centar grada. Predložene izmjene su privremenog karaktera do donošenja Projekta regulacije saobraćaja za cijelu opštinu.  Takođe je najavljeno aktiviranje odluke o parkinzima  u određenim zonama grada.

Do 1. juna 2010. godine izvršiće se priključenje užeg jezgra centra grada na kanalizacioni sistem čime se praktično nastavlja stavljanje u funkciju  I faze kanalizacionog sistema Tivat.

Puštanje u funkciju regionalnog vodovoda se očekuje 30. juna do kada bi trebali biti završeni svi poslovi za priključenje na regionalni vodovod Opštine Tivat a sanacija i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže na području Luštice u planiranom obimu je završena;

         Zbog značaja radova na kanalizaciji očekuje se da će se za određeni broj dana prolongirati rok zabrane gradnje na javnim površinama ali uz maksimalno rasterećenje glavnih saobraćajnica. Isto tako u narednim danima  radovi će se izvoditi i na sanaciji fasade zgrade u ul. II Dalmatinske a biće neophodno radove izvoditi i na završetku restorana „Prova“:U toku su radovi na izgradnji šetališta na potezu  Hotel „Palma“ –Lučica Kalimanj koji će biti  završeni početkom juna  .Narednih dana razmotrit će se i pitanje lokalnog turističkog inspektora.

         Predstavnici  privrednih subjekata iz oblasti turizma i Turističke organizacije Tivta  informisali su predsjednika opštine  o aktivnostima koje su preduzeli na pripremi turističke sezone kao i planovima  svojih preduzeća u sezoni koja je  pred nama a Turistička organizacija Tivat o aktivnostima koje je ova organizacija preduzela na promociji turističke ponude Tivta.

 

Za Kabinet

                                                                    Jovanka Laličić