Sjednica SO Tivat: Usvojen II set mjera za podršku privredi i građanima

12 aug 2020

Redovna 36. po redu sjednica Skupštne opštine održana je danas uz potreban kvorum.

Sjednici su prisustvovali: 16 odbornika DPS-a, 3 odbornika SD-a, 2 odbornika HGI i 2 odbornika SDP-a. O svim predlozima odluka, odbornici su se izjasnili na samom kraju zasjedanja. U prisustvu 17 odbornika (16 odbornika DPS i 1 odbornika HGI) na sjednici je usvojena Odluka o donošenju II seta mjera za podršku privredi i građanima u opštini Tivat. Usvojen je i polugodišnji Izvještaj o ukupno ostvarenim primicima i ukupno izvršenim izdacima za 2020.godinu. Odbornici su upoznati sa Izvještajem o radu „Vodacom“ DOO Tivat za 2019.godinu.

Takođe, usvojena je Odluka o regulisanju međusobnih odnosa između opštine Tivat i košarkaškog kluba „Teodo“ i davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o prenosu udjela na opštinu Tivat. Predlog Odluke o učešću opštine Tivat u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja za potrebe penzionera sa teritorije opštine Tivat, nije se našao pred odbornicima, budući da prethodno nije pribavljena potrebna saglasnost Vlade.

Skupštinskom većinom usvojene su i:

  • Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o snabdijevanju prerađenim otpadnim vodama;
  • Akcioni plan za razvoj sistema socijalne i dječje zaštite za period 2019-2022;
  • Odluka o postupku i načinu davanja na korišćenje prostora sportskim subjektima Opštine Tivat i
  • Odluka o davanju na korišćenje sportskoj organizaciji Šah klub „Mimoza“ i nevladinim organizacijama „Kolo srpskih sestara Kontesa Ekaterina Prevlačka Tivat“, „Crnogorski atelje realistične umjetnosti“ Tivat i „Omladinski klub Tivat“, dio objekta izgrađenog na kat. parceli 553KO Tivat (objekat „Šoping centra“ na Seljanovu).
post slika