SVEČANO OTVOREN OMLADINSKI KLUB

13 aug 2014

Međunarodni dan mladih u Tivtu je obilježen ove godine na poseban način jer je Tivat dobio Omladinski klub čije otvaranje su podržali opštinska Kancelarija za mlade, Uprava za mlade i sport i Fond za aktivno građanstvo (FAKT), sa kojim je NVO Kreativni centar početkom prošlog mjeseca potpisala ugovor o šestomjesečnoj podršci omladinskom aktivizmu.

Pristupnica OK Tivat - dalje

Video - dalje

 Svečanom otvaranju i presjecanju vrpce prvog Omladinskog kluba u Tivtu prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici medija, građani, komšije i naravno veliki broj mladih iz Tivta Kotora i Herceg Novog kao i dugogodišnji saradnici i partneri Kancelarije za mlade opštine Tivat.

Nakon presijecanja vrpce i pozdravnog govora prestavnika Kreativnih pečurki, inicijatora otvaranja omladinskog kluba, posjetioci su mogli pogledati izložbu fotografija, slikarskih i grafičkih radova, pjesama i poezije mladih stvaralaca u Tivtu. Od tri prostorije koje su preuređene za ovu svrhu u jednoj je prikazana prezentacija kako je tekao proces adaptacije i sređivanja prostora. Nakon izložbe u zabavnom dijelu su se predstavili neafirmisani bendovi iz Tivta koji su uveličali ovaj dan, a podršku su im pružili i bendovi iz Herceg Novog i Kotora.

Prethodna dva mjeseca mladi iz Omladinskog tima radili su na uređenju prostora i time pokazali svoju aktivnost, svestranost i kreativnost, kao i volju da urade sve što je za dobrobit mladih ljudi. Ostaje sad samo da vjerujemo da će ovakav projekat da zaživi i da će mladi kao inicijatori ovakvog projekta preuzeti odgovornost i nastaviti započete aktivnosti.

post slika