Svečana ceremonija dodjele priznanja najboljem mentoru za 2018. godinu

07 nov 2018

Na završnoj cermoniji dodjele priznanja najboljem mentoru za 2018. „MENTOR AWARD 2018“ koja je održana utorak, 6. novembra u Podgorici, zvanično su uručeni sertifikati mentorima koji su uspješno prošli obuku za mentorstvo za 2018. godinu. Obuka za mentorstvo sprovodi se u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana, Faza 2“u organizaciji Ministarstva ekonomije i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.


Na svečanoj ceremoniji sertifikat za mentora uručen je i Petru Vujoviću – Sekretaru Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo koji je tako postao jedini sertifikovani mentor po japanskoj metodologiji.za područje opštine Tivat. Ne nedavno završenom javnom pozivu za sprovođenje mentoring usluga koje realizuje Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, a namjenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja nesupješnih privrednih subjekata, ukupno je prijavljeno 13 preduzeća, od čega 2 sa područja opštine Tivat. Proces mentoringa za navedena preduzeća je u toku.
Proces mentoringa sprovodi sertifikovani mentor po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).
Mentoring čini skup sljedećih usluga:
• Dijagnostikovanje - analiza trenutne situacije u preduzeću, odnosno kod preduzetnika;
• Pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti/planova i njihovoj implementaciji, kako bi se dostigli što bolji poslovni rezultati;
• Savjetovanje i koordinacija aktivnosti usmjerenih na pristupanje fondovima, vladinim programima podrške razvoju biznisa, novim tehnologijama, konsultantskim uslugama, itd.;
• Pomoć u pronalaženju poslovnih partnera i uspostavljanju poslovne saradnje.
Mentor je kvalifikovana osoba koja posjeduje certifikat da je uspješno završila mentoring treninge organizovane od strane certifikovanih mentora Razvojne agencije Srbije i JICA konsultanata iz oblasti dijagnostifikovanja preduzeća, finansijskog menadžmenta, marketinga, pisanja biznis plana, proizvodnog menadžmenta, poslovne komunikacije i razvoja ljudskih resursa.
SEKRETARIJAT ZA EKONOMSKI RAZVOJ I PREDUZETNIŠTVO

Untitled attachment 00029

post slika