Tivat grad sa povoljnim poslovnim okruženjem

17 maj 2022

Opština Tivat od 2021. godine nosi status lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem, odlukom Regionalnog savjeta BFC SEE mreže (eng. Business Friendly Municipality South East Europe - BCF SEE).

Sertifikat  „Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly Municipality“ pokazatelj je efikasne lokalne administracije i garant da će preduzetnicima i investitorima biti pružene usluge i informacije, na način koji olakšava poslovanje. Period važenja sertifikata je tri godine, a njime se može pohvaliti 58 gradova i opština iz regiona i četiri opštine iz Crne Gore: Danilovgrad, Bijelo Polje, Žabljak i Tivat.

Privredna komora Crne Gore Opštini Tivat je početkom maja mjeseca dostavila i zvaničnu potvrdu Akreditacionog tijela BFC SEE o ispunjenosti kriterijuma programa sertifikacije, a svečana dodjela i uručenje sertifikata biće organizovana u okviru redovne godišnje regionalne promocije.

Regionalna mreža gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, BFC SEE, okuplja više od 20 institucija i organizacija, uključujući resorna ministarstva, privredne komore, udruženja opština... Ona predstavlja platformu za poboljšanje konkurentnosti u zemljama jugoistočne Evrope kroz prenos znanja, razmjenu najboljih praksi i osmišljavanje i sprovođenje reformi u javnoj upravi. Mreža je osnovana 2012. od strane partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije, uz podršku njemačke i švajcarske vlade. Crna Gora je postala članica 2016.

post slika