Treće tretiranje palmi vrste Kanarska datula Phoenix canariensis

10 dec 2015


Obavještavamo javnost da će od sutra 11.12.2015.godine, početi treće tretiranje palmi vrste Kanarska datula Phoenix canariensis, na javnim i privatnim površinama u cilju spriječavanja širenja štetočine crvenog palminog surlaša Rhynchophorus ferrugineus .

Tretiranje vrši ovlašćena firma DOO „Vetrinum“ iz Ulcinja uz nadzor stručnog lica iz DOO“Komunalno“ Tivat. Sa tretiranjem će se početi od šetališta Pine pa dalje i od Seljanova prema Donjoj Lastvi do crkve Sv. Roka. Narednih dana i ostalo obilježeno područje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova ( vjetar, kiša) tretiranje će se odložiti, očemu će se javnost obavjestiti. 
Obavještavaju se pčalari sa područja Tivta da od navedenog perioda zaštite pčelinja društva. Tretiranje će se vršiti sa insekticidom, čija je aktivna materija dimetoat , trgovački naziv „ Dimetogal“.
Pozivamo privatne vlasnike koji u svojim dvorištima imaju ovu vrstu palmi da radi zaštite palmi i spriječavanja širenja da se odazovu akciji tretiranja svojih palmi. Tretiranje vrši DOO „Vetrinum“ iz Ulcinja, broj telefona 069031537 .

Sekretarijat za finansije i ekonomski razvojoj

 

 

post slika