U Tivtu održan sastanak CEDIS-a sa predstavnicima primorskih opština

10 jun 2022

Izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Vladimir Čađenović sastao se danas u Tivtu sa predsjednicima opština Tivat Željkom Komnenovićem, Herceg Novog Stevanom Katićem, Kotora Vladimirom Jokićem, Budve Markom Carevićem i  predstavnicima lokalne samouprave opština Bara i Ulcinja.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja između lokalnih samouprava i CEDIS-a dobra, te da će se u narednom periodu intenzivirati kako bi se riješila preostala otvorena pitanja vezana za elektrosnabdijevanje korsnika. Podrška lokalnih samouprava u vidu olakšica i ubrzanih administrativnih procedura je od posebnog značaja za realizaciju investicionih projekata CEDIS-a kojima se rješavaju pitanja kvaliteta isporuke električne energije. CEDIS će i u narednom periodu nastaviti sa projektom Revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže u primorskim opštinama, ali i izgranjom distributivne mreže i objekata.

Na sastanku je takođe razgovarano o urednom snabdijevanju električnom energijom primorskih opština tokom sezone i ocijenjeno je da će saradnja biti unaprijeđena uspostavljanjem kontakt osoba.

Sastanku su prisustvovali i Vladimir Ivanović, rukovodilac Operativne direkcije CEDIS-a i Krsto Biskupović, šef Službe za razvoj, planove, studije i izvještavanje u Direkciji za razvoj, pristup mreži i ICT CEDIS-a.

post slika

Galerija