U Tivtu održana dvanaesta po redu akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

22 dec 2021

Održana dvanaesta po redu akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju je Opština Tivat organizovala u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore – odjeljenje Kotor i uz podršku opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat. Krv su dali zaposleni u organima lokalne uprave, lokalnim javnim preduzećima i javnim ustanovama, odbornici Skupštine opštine Tivat, ali i građani.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović podsjetio je da se ova akcija organizuje dva puta godišnje te da je prva bila u julu mjesecu.

„Zadovoljstvo je što zaposleni u Opštini Tivat prepoznaju značaj ove akcije jer je riječ o najplemenitijem načinu da se pomogne ljudima. Nadam se da će ova akcija imati kontinuitet i u narednom periodu“, kaže Komnenović

Akciji se priključio i potpredsjednik Opštine Goran Božović kome je ovo trideseti put da daje krv.

„Jako je važno da i mi kao odgovorna lica i funkcioneri promovišemo ovaj društveno poželjan i odgovoran vid ponašanja. Drago mi je i da su nadležni organi prepoznali značaj dobrovoljnog davalaštva krvi i sve dobrovoljne davaoce oslobodili plaćanja participacije u zdravstvenim ustanovama“  rekao je on.

Krv je dobrovoljno dao i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić.

Doktorica Snežana Filipović iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore istakla je da je zadovoljna odazivom građana Tivta, a organizovane akcije pomažu da se stvore neophodne zalihe krvi.

“Krv može dati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina života koja nema neke hronične bolesti. Kada je riječ o aktuelnoj vakcinaciji protiv kovida, krv se može dati posle druge doze vakcine 28 dana po primanju revakcine , osim kada je riječ o fajzeru kada se krv može dati posle 48 sati” pojasnila je Filipović.

Galerija