U TIVTU ZASJEDA DJECIJI PARLAMENT

22 nov 2018

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel otvoriće III zasijedanje Dječijeg parlamenta Tivta sjutra (petak), 23. novembra u 10 časova u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat. Potom će mjesto ustupiti predsjedniku Dječijeg parlamenta, Ivanu Vojniću, učeniku prvog razreda OŠ “Drago Milović” koji će predsjedavati sjednicom dječije skupštine.

Zasijedanje organizuje Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, povodom 21. novembra, Dana opštine Tivat i 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta. U radu parlamenta će učestvovati djeca iz OŠ “Drago Milović” iz Tivta i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, Muzičke škole Tivat, internacionalne škole Knightsbridge i predškolske ustanove “Bambi”. Već je kandidovano 67 pitanja a procjenjuje se da će još najmanje toliko biti postavljeno.

Na pitanja djece iz tivatskih vaspitno-obrazovnih institucija odgovaraće Novosel, predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac, opštinski sekretari, predstavnici opštinskih ustanova, institucija i organizacija. Među pitanjima na koje tivatski mališani žele odgovor je najviše o životnoj sredini. Mališani su zainteresovani za očuvanje drveća, nova igrališta, predlažu da se oko škole izgradi kružni tok, a ima i zanimljivih ideja poput: Možda je bolje da se kuće grade na drveću ?

Opštinski čelnici biće u prilici i da odgovaraju na pitanja o periodu školovanja i djetinjstva kao što su: da li ste poštovali školska pravila, pohađali Muzičku školu, da li se sjećate najboljeg druga iz vrtića…

djeciji parlament2

post slika