U TOKU RADOVI VRIJEDNI 4,37 MILIONA EURA

05 feb 2019

Na teritoriji Opštine Tivat trenutno se realizuju radovi ukupne vrijednosti 4,37 miliona eura. U toku je adaptacija, vrijedna 176 hiljada eura, ljetnjikovca Buća koji koristi JU Muzej i galerija Tivat, te rekonstrukcija objekta Centra za kulturu za šta je opredijeljeno 365 hiljada eura. Na poluostrvu Luštica nastavljena je izgradnja druge faze saobraćajnice MR1, što je investicija od 2,98 miliona eura, kao i šetališta Lungo mare Krašići vrijednog 747 hiljada eura.

U toku je završetak prve faze sanacije pomoćnog terena Arsenal, za šta je opredijeljeno 54 hiljade eura, koliko i za nastavak radova na kanalizaciji u Donjoj Lastvi.

Opština Tivat je raspisala tendere vrijedne 665 hiljada eura od čega je 390 hiljada za prvu fazu izgradnje objekta za djecu sa smetnjama u razvoju na Seljanovu, a 200 hiljada za čišćenje podmorja lučice Kalimanj. Proširenje javne rasvjete na području opštine Tivat koštaće 40, a nabavka konferencijskog sistema 35 hiljada eura.

U pripremi su tenderi vrijedni  2,3 miliona eura među kojima 700 hiljada za asfaltiranje lokalnih puteva i pola miliona eura odnosno 550 hiljada za izgradnju II faze šetališta Belani, odnosno drugu fazu objekta za djecu sa smetnjama u razvoju.

Po 120 hiljada eura vrijedni su tenderi za sanaciju trotoara i šetališnih staza, te izgradnju potpornih zidova za Gornju Lastvu, dok je za radove na izgradnji atmosferske kanalizacije na Seljanovu opredijeljeno 180 hiljada eura. Devedeset hiljada eura biće izdvojeno za asfaltiranje ulica broj 9 i 10 po DUP-u Seljanovo.

post slika