UPOZORENJE OPŠTINSKOG TIMA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

16 mar 2018

Zbog pogoršanja meteo uslova i najave obilnijih padavina i jakog vjetra, a imajući u vidu i pristiglo upozorenje upućeno od strane Direktorata za vanredne situacije,  Služba zaštite i spašavanja i Komunalno preduzeće Tivat pojačali su svoje aktivnosti.

Danas oko 13:00 časova je zabilježen incident pada stabla bora u Velikom gradskom parku. Opštinski tim zaštite i spašavanja upučuje savjet građanima da izbjegavaju prolazak i boravak u Velikom gradskom parku. Komunalno preduzeće će na ulazima u park postaviti table upozorenja. Po riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića, pripadnici Službe biće na terenu i pratiće situaciju iz sata u sat.

U izvještaju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju navodi se: „U ovom prognostičkom periodu, očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom. Danas popodne i sjutra sredinom dana i popodne-naveče u južnim i centralnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše… U subotu se očekuje vrlo specifična meteorološka situacija u južnom Jadranu, koja će determinisati prilično nepovoljne vremenske prilike (kiša, jak-olujni vjetar, podizanje mora u obalnoj zoni...).”