Uprava za inspekcijske poslove Opštine Tivat uručila prekršajni nalog zbog nenošenja zaštitne maske

07 jul 2020

Službenici Komunalne policije i Uprava za inspekcijske poslove Opštine Tivat, revnosno sprovode inspekcijski nadzor i kontrolu primjene preporuka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, te odredbi Zakona o dopuni Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Prilikom vršenja ovih aktivnoosti službenici pomenutih opštinskih organa danas /utorak, 7. jul/  su na radnomom mjestu, u turističko-ugostiteljskom objektu, “Royal Blue Montenegro” zatekli H.E. iz Tivta bez zaštitne opreme, odnosno maske. Ovo je suprotno članu 55 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i kažnjivo na osnovu člana 70, stav 4 tačka 8 navedenog zakona. Ovom licu je od strane inspektora Uprave za inspekcijske poslove Opštine Tivat  ispisan i uručen prekršajni nalog u iznosu od 100€. Lice u prekršaju je isti potpisalo, prihvativši svoju odgovornost.

Po riječima direktora Uprave za inspekcijske poslove, Jovice Stojkovića, ova uprava i Komunalna policija nastaviće sa svojim aktivnostima, i svim prekršiocima biće izricane mjere i sankcije, kako bi se sačuvalo zdravlje i život građana.

post slika