UPRILIČENA ZVANIČNA CEREMONIJA OTVARANJA HOTELA FRANCA

22 nov 2017

U sklopu obilježavanja 21.novembra - Dana opštine Tivat, juče je i zvanično otvoren hotel „Franca“, na lokaciji kod Autobuske stanice.  Hotelski objekat koji nosi četiri zvjezdice operativan je od jula ove godine. Svečanu vrpcu presjekli su ministar turizma i održivog razvoja u Vladi Crne Gore, Pavle Radulović, predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević i vlasnik kompanije „Mesopreomet“ iz Bijelog Polja, Hilmija Franca. 

Kompanija posjeduje ukupno četiri hotela, u Tivtu, Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, kapaciteta 258 kreveta, a za narednu sezonu planirano je otvaranje hotela u Ulcinju kpaciteta 150 kreveta, rekao je u svom obraćanju ministar Radulović. „Riječ je o porodičnom biznisu koji će iz potpuno druge sfere gazdovati sa ukupno 400 ležaja što je zaista za svaku pohvalu“. Naglasivši da, prije svega cijene domaće investotore, Radulović je kazao da kompanija u Vladi Crne Gore i resornom ministartvu ima partnera i pruženu ruku za sve buduće aktivnosti.

„Tivat je prepoznat kao grad koji se razvija uzlaznom linijom, ali ono što mu nedostaje jesu hotelski kapaciteti. Hotel se nalazi u blizini sportske dvorane gdje su predviđeni slični sadržaji i nadam se da ćemo zajedničkim ulaganjima uz privatno javno partnerstvo realizovati te planove i omogućiti sportistima da tu obavljaju pripreme i tako produžiti sezonu“, istakla je predsjednica opštine Snežana Matijević. Ona je napomenula da je važan aspekt ovog projekta činjenica da se on realizuje van užeg gradskog jezgra.

“Hotel i autobuska stanica izgrađeni su u sklopu privatnog javnog partnerstva sa Opštinom Tivat. Kapacitet hotela je 36 smještajnih jedinica sa ukupno 98 ležaja.  U izgradnju hotela uloženo je 3,5 miliona eura. Od dodatnih sadržaja na usluzi gostima  je bazen i spa centar koji nesumnjivo čine poseban užitak gostima”, kazao je Franca. „Prepoznajući potencijal opštine Tivat, naša kompanija je raspoložena da proširi saradnju i da ulaže u nove projekte, naravno ukoliko Opština Tivat pokaže intreresovanje“, istakao je Franca, naglašavajući da je Tivat kao opština prepoznata po povoljnoj klimi za investiciona ulaganja kako u sektoru turizma tako i u drugim privrednim granama.

hotel franca2

post slika