USPJEŠNO ZAVRŠENA OBUKA EKONOMSKOG OSNAŽIVANJA ŽENA “MOJA ŠANSA”

11 nov 2015

U organizaciji opštine Tivat i uz podršku OSCE misije u Crnoj Gori i tivatskog Biroa rada, u prostorijama ZOPT-a održana je dvodnevna obuka žena za ekonomsko osnaživanje kroz podsticaj ženskog preduzetništva, pod nazivom "Moja šansa" . Obuka se u Tivtu održava po drugi put i pohađalo je 15-ak učesnica koje se nalaze na evidenciji Biroa rada ili su kroz različite obuke pokazale zainteresovanost za ovu edukaciju.Obuci je osim koordinatoke za poslove rodne ravnopravnosti mr Darke Ognjanović, prisustvovala i Aleksandra Vujičić ,koordinatorka za rodnu ravnopravnost ispred OSCE misije u Crnoj Gori.

Programom je predviđena edukacija i stručna podrška ženama koje žele da započnu posao ili da ga unaprijede, povećaju nivo znanja, vještina i broj kontakata neophodnih za uspješno bavljenje preduzetništvom. Polaznice su imale priliku da nauče o tehnikama prikupljanja ideja, da steknu informacije o registraciji privrednog društva, elementima finansijskog plana privrednog društva, razvijanju biznis ideje.
Ekonomsko osnaživanje žena predstavlja osnov jačanja njihove uloge u društvu i put ka održivom ekonomskom razvoju. Ekonomska samostalnost žena je ključ njihove sveukupne ravnopravnosti. Seminari ove vrste su predviđena aktivnost iz tivatskog Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti, koju je podržala OSCE Misija u Crnoj Gori.