USPJEŠNO ZAVRŠENA I FAZA PUTA MR1

01 jun 2018

Predstavnici Opštine Tivat održali su danas (1. juna 2018. godine) konferenciju za štampu povodom statusa realizacije kapitalnih projekata na teritoriji opštine Tivat. Predsjednica opštine Snežana Matijević upoznala je predstavnike medija sa činjenicom da je okončana izgradnja I faze saobraćajnice MR1, što je jedan od većih i značajnijih kapitalnih projekata koji se izvodi u Tivtu.

“Sredstva za ovaj dio saobraćajnice, čija dužina iznosi 2,5km, obezbjeđena su od strane Vlade Crne Gore, tačnije od Direkcije javniih radova, u iznosu od 2.500.000,00€. Raspisan je tender za drugu fazu MR1 saobraćajnice i završetak realizacije ove faze očekujemo do narednog ljeta. Na ovaj način, zaokružiće se jedan veliki obuhvat saobraćajne infrastrukture, koji će omogućiti bolju povezanost opštine Tivat i poluostrva Luštice – kazala je Predsjednica opštine.”
Kada je u pitanju dionica puta od kružnog toka Kotor do Novog naselja u Radovićima, potpredsjednik opštine Siniša Kusovac saopštio je da su se preduzeti ozbiljni koraci u cilju asfaltiranja obje kolovozne trake gdje su se izvodili radovi, te da se u narednom periodu očekuje potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa strateškim investicionim partnerima koji grade turističke komplekse na ovom dijelu poluostrva, a kako bi se obezbjedila sredstva za ove radove.
Osim pomenute saobraćajnice, govorilo se, između ostalog i o objektima od kulturnog značaja, odnosno o sali Centra za kulturu i o rekonstrukciji objekta DTV Partizan. Prva faza rekonstrukcije sale Centra za kulturu je završena, dok se druga faza očekuje naredne godine i podrazumijeva obezbjeđivanje sistema za hlađenje i grijanje. Rekonstrukcija objekta DTV Partizan podrazumijeva građevinsko-zanatske radova na uređenju unutrašnjosti i spoljašnosti objekta (čišćenje kamena fasade, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, instalaciju jake i slabe struje, klimatizacije) i rok za završetak radova je kraj tekućeg mjeseca.
Jedna od tema na konferenciji bila je i sadnja zamjenskih palmi. Direktor Komunalnog d.o.o. Tivat, Vlado Đukić upoznao je prisutne sa planovima revitalizacije postojećih i sadnje novih palmi na teritoriji opštine. “Za sada je tretirano i “spašeno” ukupno 125 od 210 palmi, dok je za ostalih 75 nastavljen tretman, a rezultate ovih tretmana očekujemo u septembru. U oktobru mjesecu planira se zamjena uništenih palmi sa novim - ukupno će biti posađeno 11 stabala palmi” – istakao je Đukić.
Kada su u pitanju sportski tereni u Donjoj Lastvi, o statusu ovih projekata novinare je upoznao potpredsjednik opštine Dejan Maslovar. On je ukazao na veliki značaj sporta, kao jedne od životnih sfera na koju treba usmjeravati mlade. “Projekat je napravljen 2016. godine, ali su uočeni neki nedostaci koji će se u narednom periodu korigovati, te očekujemo nakon ljeta da se krene u realizaciju projekta. Za rekonstrukciju ovih terena, u budžetu Opštine su predviđena sredstva u iznosu od 140.000€” - kazao je Maslovar.

viber image 2

post slika