ZA 12 MJESECI U TIVTU OKO OSAM MILIONA EURA INVESTICIJA

03 sep 2019

Opština Tivat ima veliki potencijal, koji mora obezbijediti njen dalji jak i dinamičan  razvoj, poručio je prvi čovjek Tivta, dr Siniša Kusovac, na koktelu povodom prezentacije rezultata 12 mjeseci rada.

Za tih 12 mjeseci je, naime, započeto ili realizovano 26 projekata, u vrijednosti od oko osam miliona eura. U dužini od 2,2 km ,izgrađena je druga faza saobraćajnice  MR1, sa kružnim tokom kod Solila vrijednosti 2.968.722,31 eura, a saniran je i krov OŠ “Branko Brinić” u Radovićima, za šta je Opština izdvojila 60.000 eura.

Takođe, započeta je prva faza rekonstrukcije centralnog trga u Radovićima vrijedna 60.000 eura, kao i prva faza izgradnje šetališta od 400 metara – lungo mare u Krašićima, čija ukupna vrijednost iznosi 800.000 eura. U Tivtu je započeta i prva faza izgradnje rezerovara za vodu u Gradiošnici, a završen je i projekat za fazu II. Ukupna vrijednost obje faze iznosi 920.000 eura.

Kusovac je istakao da su postavljeni i solarni kolektori na Sportskom centru Župa, te da je rekonstruisana javna rasvjeta u okviru projekta IRENE (vrijednost investicije je 133.956 eura), kao i da je završena prva i započeta druga faza izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, (vrijednost investicije: 920.000 eura).

Opština Tivat je izdvojila 112.000 eura za rekonstrukciju potpornih zidova na četiri lokacije na putu za Gornju Lastvu, te 190.000 eura za rekonstrukciju šetališnih staza i trotoara u centru Tivta.

Nadalje, na izgradnji saobraćajnice Cacovo izvedeni su radovi preostali iz prve i druge faze, vrijedni 89.000 eura, a početak treće faze najavljen je za septembar i oktobar 2019.

Takođe u toku septembra i oktobra tekuće godine, kompanija MCG doo započeće izgradnju prve faze šetališta Belane. Vrijednost ove investicije je 500.000 eura.

U naselju Seljanovo najavljene su dvije investicije - izgradnja atmosferske kanalizacije, u vrijednosti od 155.000 eura, kao i izgradnja saobraćajnice Gornje Seljanovo, vrijednosti 380.000 eura.

Urađen je i glavni projekat za izgradnju glavnog bulevara, a u najvećem dijelu završena je eksproprijacija. Raspisan je, takođe, tender za izgradnju prvog od tri kružna toka koliko će imati bulevar, a vrijednost ove investicije iznosi 550.000 eura.

Rekonstruisano je igralište kod Doma zdravlja, postavljena svremena podloga I tribune, u vrijednosti 35.000 eura. Tu su i sljedeći projekti: izvedena je druga faza terena fudbalskog kluba Arsenal (45.000,00 eura), nakon koje će uskoro uslijediti postavljanje podloge od vještačke trave (98.000 eura), uređenje Malog gradskog parka (44.000 eura), odabir izvođača za izgradnju sportskog terena Donja Lastva kako bi radovi počeli u septembru (200.000 eura), obnova sedam dječijih igrališta u okviru akcije “Igrališta djeci“, nabavka dva kamiona za odvoz smeća (116.000 eura) i nove kombinovane građevinske mašine (87.000,00 eura), kupovina specijalnog vatrogasnog vozila sa hidrauličnom korpom dometa 30 metara (100.000 eura), te specijalnih vozila za odnošenje nepravilno parkiranih vozila (106.862.35 eura), postavljanje ograde i dijela instalacija za video nadzor sa kontrolom pristupa u lučici Kalimanj (50.000 eura), druga faza rekonstrukcije objekta JU Centar za kulturu –  radovi na mašinskim i elektro instalacijama, podopokrivački radovi, zamjena sjedišta u Sali, gipsarsko-molerski radovi (459.000eura ukupne vrijednosti).

Na kraju, radilo se i na adaptaciji na mašinskim i elektro instalacijama, parketarski radovi, zamjena instalacija, vodovoda i kanalizacije,instalacija video nadzora (176. 000 eura), a izvedena druga faza rekonstrukcije DTV Partizan, vrijedna 185.733,69 eura. Završetkom rekonstrukcije DTV Partizan, Tivat je dobio multifunkcionalnu koncertnu dvoranu i scenu za izvođenje manjih dramskih formi, ukupne korisne površine 300m2. Vrijednost II faze iznosi 185.733,69 eura.

Novi projekti

„Na nama je da nađemo dobar balans kako bi se nesmetano odvijao privredni rast i razvoj Opstine Tivat u svim  prezentovanim oblastima. Siguran sam  da smo na pravi način uspjeli da vam predstavimo projekte i inicijative na kojima je Opština Tivat radila u prethodnom periodu, ali i da je jasnija i slika projekata i radova koji slijede u narednom periodu“, naveo je Kusovac.

On je takođe pomenuo i projekte koji nisu prezentovani a koji ce takođe u bliskoj buducnosti biti realizovani - asfaltiranje lokalnih puteva, poslije turisticke sezone, predračunske vrijednosti 824.000,00 eura, izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju osnovnih skola u Donjoj Lastvi, Radovićima i Gradiosnici, rekonstrukciju sportske dvorane sa mogućnoscu izgradnje zatvorenog bazena, početak izgradnje trotoara u Gradiosnici, te početak obnavljanja cjelokupne turisticke signalizacije.

„Vjerujem da smo na pravom putu ka zadovoljnom građaninu i ponosnom Tivtu. Građani Tivta  znaju da mi  vrijedno i predano radimo za našu budućnost, za još kvalitetniji život generacija koje dolaze, za Tivat koji će da bude perjanica turističkog razvoja i svih drugih oblasti koje čine jednu opštinu uspješnom. Mi sve činimo da Tivat u budućnosti bude uzor ne samo u našoj Crnoj Gori već i van nje jer Tivat je postao svjetski poznata destinacija. Za to su zaslužni svi vrijedni, marljivi životu našeg Tivta posvećeni građani“, zaključio je Kusovac.

investicije   post slika