16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

06 dec 2017

U Opštini Tivat u toku je već tradicionalna akcija „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja se organizuje šestu godinu za redom. Program je otpočeo 27.novembra radionicom na temu vršnjačkog nasilja, i trajaće sve do 8. decembra. Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat okupio je stručnjake, sportske kolektive, prosvetne radnike, te sve relevatne institucije na lokalnom i državnom nivou, kroz niz različitih manifestacija, a sve sa ciljem ukazivanja na važnost sprječavanja svih vidova nasilja u društvu.

Aikido Akademija Tivat je ovim povodom organizovala debatu na temu „Nasilja nad ženama“ i jednodnevni kurs samoodbrane za žene, u kojem je aktivno participirala tivatska policija i učenice SMŠ „Mladost“ iz Tivta. Za danas je u OŠ „Drago Milović“ najavljen događaj pod nazivom „Igra bez nasilja“, u okviru kojeg će se djeca i roditelji upoznati sa nekim zaboravljenim dječjim igrama i imati priliku izrađivati rekvizite za iste. Aktivnost počinje u 17:00 časova.

Takođe sutra, u četvrtak 7. decembra, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, UNDP, OSCE i SMŠ „Mladost“, organizuju javni čas na temu „Prevencija zaštite od rodno zasnovanog nasilja“. Javni čas će se održati u prostoriji škole „Mladost“ sa početkom u 10 časova.

Narednog dana u petak, 8. decembra, medicinski tim Doma zdravlja Tivat, predstavnica Kancelarije za RE pitanja i predstavnica opštinskog Sekretarijata, obići će naselja Lovanja i 7. jul. Stanovnice ovih naselja imaće mogućnost da izmjere krivni pristisak, nivo šećera u krvi i dobiju stručan savjet o zdravlju. Opština Tivat je za sve koji se odazovu akciji pripremila i prigodne poklončiće.

post slika