21 Novembar dan opštine Tivat

01 dec 2009

U subotu 21. novembra održana je Svečana sjednica skupštine opštine Tivat povodom Dana opštine. Svečanoj sjednici prisustvovao je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ministri u Vladi Crne Gore Vujica Lazović i Andrija  Lompar, NJ.E. Ambasadori Ruske Federacije Jakov Fedorović Gerasimov, Republike Makedonije Stefan Nikolovski, BIH Branimir Jukić, Generalni konzul Republike Hrvatske Božo Vodopija. Svečanoj sjednici prisustvovali su i gosti predstavnici i delegacije gradova pobratima:Sremskih Karlovaca  – Milenko Filipović, Grada Karpoša na čelu sa gradonačelnikom Stevčom Jakimovskim, Konjica na čelu sa načelnikom Emilom Bubalom, Novog Sada na čelu sa Vitomirom Vučkovićem, predsjednici opština i skupština iz Crne Gore, odbornici, direktori preduzeća i ustanova i predstavnici NVO.

 

Na Svečanoj sjednici uručene su nagrade i priznanja najzaslužnijim kolektivima i pojedincima. Novembarsku nagradu dobio je  Dragan Branko Vukmanović i Glazbeno prosvetno društvo Tivat a Nagrade NVO Djeca Tivta i vaterpolista Vjekoslav Pasković. Na sjednici je premijerno izvedena pjesma „Grade moj“ autorskog tandema Knezović Perić a izveli su je Edita Slaby Brkan, Nina Petković, Kristina Lazarević, Jovan Peričić i Milan Rili.

 

U govoru povodom Dana opštine Predsjednik opštine je između ostalog  rekao:

Dragi sugrađani,

Neka je sa srećom rođendan gradu. Čestitam svim onim skromnim, vrijednim i dobronamjernim Tivćanima, i onima koji nam čiste i uređuju grad, uče djecu, čine šušur po pijaci ili liječe ljude. Čestitam onima koji svojim radom udahnjuju dušu ovom gradu zbog čega Tivat tako i volimo. Čestitamo praznik budućnosti grada – djeci uz želju da rastu zajedno sa gradom i da oni i grad postanu veliki i najljepši na svijetu.

 

         

       

      

 

 

post slika