Opština Tivat dobila nagradu za najbolju praksu

15 dec 2009

Juče je u Podgorici opština Tivat dobila nagradu za najbolju praksu u 2009 godini „Korišćenje slobodne stolice kroz izmjenu Poslovnika o radu Skupštine„ u okviru trematske oblasti učešće građana u procesu pripreme, donošenja i realizacije odluka  na lokalnom nivou. Osim opštine Tivat nagradu je dobila opština Herceg Novi za najbolju praksu“Reciklažno dvorište sa transfer stanicom“ u okviru  zaštite životne sredine a opština Danilovgrad za najbolju praksu u oblasti pružanja usluga pod nazivom „Jedinstvena baza podataka i poresko knjigovodstvo“.

Program najbolje prakse već drugu godinu zajednički sprovode  Zajednica opština Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave  uz podršku Misije OEBS- a u Crnoj Gori. Na svečanosti koja je upriličena povodom dodjele nagrada za najbolju praksu, šef Misije u Crnoj Gori Paraskiva Badesku je istakla da će Misija OEBS-a u Cnoj Gori i dalje ohrabrivati inovativne i kvalitetne programe rukovođenja pružanjem usluga od strane lokalnih uprava kao i lobirati za jače civilno društvo kroz promovisanje kompetentne i odgovorne lokalne administracije. Program izbora za najbolju praksu bio je inspirativan za opštine jer je ove godine aplicirano 18 praksi. Predsjednik Zajednice opština Crne Gore Veselin Bakić istakao je da  je Program dao mogućnost svim opštinama da pokažu primjere dobre prakse i inovativna rješenja u pružanju usluga, kao i spremnost da uče od drugih kako bi težeći najboljem doprinosili stalnom podizanju kvaliteta rada lokalne samouprave.

Nagrade najboljima (plaketu i laptop) uručio je ministar Ivan Brajović i pri tome istakao da je ovo još jedan korak ka Evropi. Ukidanje viza  po njegovim riječima lokalne samouprave treba da iskoriste kako bi razmijenili iskustva sa evropskim opštinama i unijele inovacije. U izjavi za novinare, zahvaljujući se na izboru, Predsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš istakao da je dobijena nagrada dokaz nastavka izuzetno dobre saradnje opštine Tivat i Nevladinih organizacija.

Podgorica 7 decembar 2009

post slika