80 godina školskog broda Jadran

21 mar 2013

U holu Opštine Tivat u 12:30 sati otvorena je izložba slika i istorijskih artefakata „80 godina školskog broda Jadran“, nakon konferencije za novinare koju su održali predstavnici Organizacionog odbora proslave jubileja broda Jadran. Izložbu je otvorio predsjednik opštine g-din Miodrag Kankaraš i podsjetio na činjenicu da su Opština i brod Jadran pobratimi. Održavanje današnje izložbe u prostorijama Opštine je još jedan dokaz njihove neraskidive veze. Predsjednik je naglasio da je brod Jadran jedno od najvećih pokretnih dobara Crne Gore, ali i svojevrstan vizuelni zaštitni znak Tivta.
Nakon predsjednika prisutnima se obratio komadant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Darko Vuković nazvavši ovaj jubilej jednim od najznačajnijih u savremenoj istoriji Crne Gore. Komadant Vuković je današnju izložbu nazvao retrospektivom proteklih 80 godina, i naglasio da priča o Jadranu nikada ne može da se završi jer on svakodnevno inspiriše i nadahnjuje.
Izložba je plod umjetnika Gorana Grkovića, dugogodišnjeg poštovaoca broda Jadran i člana organizacionog komiteta proslave. Otvaranju izložbe, koja je prva u nizu aktivnosti povodom obilježavanja jubileja školskog broda Jadran, prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Tivta, HTP-a „Primorje“, članovi posade, kao i predstavnici medija. Izložbu su posjetili i učenici tivatske osnovne škole zajedno sa profesorima. Eksponati će biti izloženi sedam dana, a slike do daljnjeg.

post slika