Čestitka predsjednika opštine Željka Komnenovića, povodom Dana opštine Tivat

20 nov 2021

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Čestitam Vam 21. novembar, dan Opštine Tivat, istorijski datum koji slavimo u sjećanje na naše heroje, koji su u borbi za oslobođenje od okupatora, dali ono najdragocjenije – svoje živote, i u nasljeđe nam ostavili plemenite vrijednosti slobodarskog duha, hrabrosti i zajedništva. Čuvajući ove vrijednosti, sačuvaćemo i sjećanje na njih.

Prethodnih godinu dana obilježili su brojni izazovi, ali i uspjesi. Od ivice finansijskog bankrota, velikim radom, racionalnim i domaćinskim odnosom, za nepunih godinu dana uspjeli smo stabilizovati gradske finansije i ostvariti plus od preko 5 miliona eura. U teškim okolnostima epidemije svjetskih razmjera, iza nas je više nego uspješna turistička sezona. Međutim, još puno rada je pred nama. U narednoj godini očekuju nas značajna ulaganja, rješavanje brojnih problema, stvaranje novih šansi. Nakon više decenija, lokalna uprava radi u odbrani interesa grada i odgovara samo građanima.

Cijenjene Tivćanke i Tivćani, želim Vam, prije svega, da očuvate zdravlje i slogu, a da naredne rođendane našeg grada svi zajedno dočekujemo svjedočeći boljitku i prosperitetu. Iskrene čestitke upućujem i sugrađanima koji danas slave Aranđelovdan i Gospu od Zdravlja!

Živjeli!

Predsjednik opštine Tivat

Željko Komnenović

post slika