AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVALAŠTVA KRVI U OPŠTINI TIVAT

23 okt 2014

Opština Tivat je u saradnji sa Zavodom za transfuziju CG – odjeljenje Risan i Crvenim Krstom Tivat u srijedu, 22.10.2014. godine, u terminu od 10-14 časova u zgradi Opštine Tivat organizovala akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su učešće uzeli zaposleni u organima lokalne uprave, javnim ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Opština, kao i odbornici u Skupštini opštine Tivat.
Akcija je protekla u vedrom raspoloženju zaposlenih koji su se odlučili da doniraju dio svog organizma kome je to najpotrebnije u ovom trenutku. Sakupljeno je 20 jedinica najdragocjenije tečnosti. Odziv je bio mnogo veći, ali pojedini davaoci zbog određenih zdravstvenih rizika nijesu bili trenutno u mogućnosti donirati krv. Crveni krst će izdati svim davaocima člansku kartu kluba dobrovoljnih davalaca krvi, ukoliko je već ne posjeduju od ranije.
Akcija je propraćena i medijski na adekvatan način kako bi se ovakav primjer humanog čina i društveno odgovornog poslovanja, bilo pojedinca ili organizacije, istakao i promovisao kao poželjan i visoko vrijednovan.

SEKRETARIJAT ZA INFORMACIONE SISTEME I ZAJEDNIČKE POSLOVE

post slika