Aktivnosti povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

14 jun 2023

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković susreo se sa predsjednikom Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat Petrom Miloševićem i sa sekretarkom ove organizacije Nevenom Božović, a povodom obilježavanja Svjetskog dana doborovoljnih davalaca krvi.

Na sastanku je bilo riječi o značaju dobrovoljnog davalaštva kao jedne od redovnih aktivnosti Crvenog krsta Tivat. U saradnji sa opštinskim Sekretarijatom za društvene djelatnosti i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore – odjeljenje Kotor, za početak jula dogovorena je akcija dobrovoljnog davanja krvi i info dan, na kojem će građani moći da dobiju sve relevantne informacije o ovom humanom činu i njegovoj važnosti.

U Opštini Tivat se već godinama organizuju Akcije dobrovoljnog davanja krvi, a na njima učestvuju zaposleni u organima lokalne uprave, zaposleni u lokalnim javnim preduzećima i javnim ustanovama, odbornici Skupštine opštine Tivat, ali i drugi zainteresovani građani.

Opština Tivat dobitnik je plakete zahvalnosti Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore iz 2015. godine, čime je prepoznat doprinos u promociji i popularizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi. Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se svakog 14. juna na dan rođenja Karla Landštajnera koji je otkrićem krvnih grupa postavio osnove liječenja transfuzijom krvi.

post slika