AMBASADOR HRVATSKE U POSJETI OPŠTINI TIVAT

07 feb 2017

NJ.E. Ambasador Republike Hrvatske (RH) u Crnoj Gori Veselko Grubišić, u pratnji konzula RH Hrvoja Vukovića, danas (utorak, 07. februar) je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti opštini Tivat tokom koje je upriličen sastanak sa predsjednicom opštine Tivat dr Snežanom Matijević.
Sastanku su izuzev predsjednice prisustvovali i potpredsjednici opštine Ilija Janović, Siniša Kusovac i Dejan Maslovar, kao i glavna administratorka Marija Sijerković.
Predsjednica opštine Matijević upoznala je uvažene goste sa aktuelnom situacijom u opštini Tivat, sa nekim od do sada postignutih rezultata ali i o planovima za naredni period. Takođe razmatrana je mogućnost povezivanja dvije zemlje na različitim nivoima, a sa ciljem zajedničkog istupanja ka evropskim fondovima.
Ambasador Grubišić koji je početkom godine otpočeo svoj mandat u Crnoj Gori, prilikom ove posjete pohvalio je dobre odnose Republike Hrvatske i Crne Gore, uz posebno naglašavanje podrške koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu evro-atlantskih integracija. Ambasador je istakao i važnost nekih regionalnih projekata poput plinovoda i jadransko-jonskog puta. Jedna od tema razgovora bila je i zajednica Hrvata u Boki i Crnoj Gori, te pružanje podrške njihovim aktivnostima.

Prijem u opstini Tivat

post slika