Audicija u Tivtu – “Crna Gora u ritmu Evrope”

28 feb 2023

Poklon projekat Opštine Tivat djeci i omladini našeg grada omogućiće učešće na najvećem dječijem muzičkom takmičenju u zemlji, “Crna Gora u ritmu Evrope”. Takmičenje je namijenjeno uzrastu od 14 do 21 godine, djeci i omladini Crne Gore koja su talentovana za pjevanje i ples. Pokrovitelj ovog muzičkog takmičenja i televizijskog formata su ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela. Program “Crna Gora u ritmu Evrope” će se emitovati uživo na Radio Televiziji Crne Gore, a grad domaćin televizijskog prenosa je Prestonica Cetinje – prošlogodišnji pobjednik.

Audicija u Tivtu za izbor najboljih u našem gradu biće održana u utorak, 7. marta sa početkom u 14 časova u sali DTV Partizan. Prijave se mogu vršiti slanjem imena i prezimena, broja godina i grada na instagram profilu @rhythm_of_europe ili na broj telefona +382 69 778 778.

Iz svake opštine će biti izabrano do šestoro djece, koja će predstavljati grad, a selekciju će činiti profesor pjevanja Miloš Marković i trener scenskog performansa Milan Milinković.

Djeca, bez obzira da li se predstavljaju u plesnoj grupi ili pojedinačno, mogu biti izabrana odvojeno i selektovana u grupu koja će predstavljati opštinu. Oni koji će pjevati treba da spreme četiri pjesme, koje će izvoditi bez matrice, dok plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati. Ukoliko djeca iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na samoj audiciji u svom gradu i predstaviti svoj talenat u pjesmi ili plesu.

Odabrani će imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom priprema, koje će se organizovati dva puta po četiri dana na Cetinju. Pripreme će držati treneri glasa i scenskog performansa Miloš Marković i Milan Milinković, gdje će se družiti zajedno sa najboljom djecom iz svih opština.

Pobjednici državnog takmičenja će biti odabrani kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa “Crna Gora u ritmu Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Crne Gore. Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu.

Tekst: Radio Tivat

post slika