Bez otpadnih voda u Bokokotorskom zalivu do 2018.

07 apr 2016

Predsjednici opština Kotor i Tivat, dr Aleksandar Stjepčević i Ivan Novosel u pratnji svojih saradnika, predstavnika izvođača – njemačke kompanije WTE, kompanije GKW Consult koja vrši nadzor nad izvođenjem radova kao i predstavnika Vodacoma - agencije za implementaciju projekata vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda za primorje i Prijestonicu Cetinje, obišli su danas gradilište zajedničkog projekta izgradnje PPOV ( Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda) u Đuraševićima.
Tom prilikom projekt menadžer izvođača WTE , Marcin Szwajca istakao je da je jako zadovoljan progresom projekta i da prema dinamičkom planu projekat bi trebao biti završen do 20. juna ove godine. Plan je da se 15.maja priključi kanalizacija, što će u mnogome poboljšati životnu sredinu u Boki.


U svom izlaganju predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel nije krio svoje zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji su otpočeli 23.01.2015. godine. „Ovo je primjer dobre saradnje i dobre komunikacije dvije opštine. Prvo da su opštine prepoznale značaj izgradnje postrojenja, a drugo da ovo predstavlja krunu ulaganja koje smo imali proteklih godina u zaštiti životne sredine, prije svega Bokokotorskog zaliva. Ovo je i kruna ulaganja opštine Tivat u izgradnji kanalizacionog sistema u koji smo uložili ogromna sredstva da bi došli do ovog finala, odnosno postrojenja. U planu je da se do početka sezone, zajedno sa opštinom Kotor i Direkcijom za javne radove, sanira i havarisani ispust u zalivu Trašte. “ – istakao je tom prilikom Novosel. Nastavljajući nesmanjenom dinamikom na radovima kada je u pitanju završetak kanalizacione infrastrukture u opštini Tivat, posebno u gornjim dijelovima grada, Donjoj Lastvi i Gradiošnici, Novosel je najavio da ćemo u najskorije vrijeme moći konstatovati da je cijeli prostor opštine Tivat pokriven kanalizacionom mrežom.
Prisutnim novinarima obratio se i predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.
Oba Predsjednika su se složila da će nakon završetka ovog projekta Boka Kotorska imati zdraviju i čistiju životnu sredinu na zadovoljstvo svih njenih žitelja.

post slika