Bodovna lista projekata prijavljenih na ReLOaD2 konkursu Klastera “Coastal Mates”

01 jul 2022

Rezultati evaluacije projektnih prijedloga nevladinih organizacija prijavljenih na ReLOaD2 Konkursu Klastera "Coastal Mates" koji je bio otvoren od 29. marta do 27. aprila 2022. godine, dostupni su na linku: Bodovna lista NVO_Coastal Mates

Potpisivanje ugovora i radionica sa nevladinim organizacijama čiji su projekti odobreni, zakazano je za četvrtak, 7. jul u Opštini Tivat sa početkom u 10 časova.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), ima za cilj jačanje participativnih demokratija u regionu i to osnaživanjem nevladinog sektora i stimulisanjem pravnog i finansijskog okruženja za civilni sektor.

Program finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility uz sufinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom. U drugoj fazi ReLOaD programa koji traje do 2024, partnerske opštine u Crnoj Gori podijeljene su u pet klastera:

Tara – opštine Mojkovac, Kolašin i Pljevlja,

Coastal Mates – opštine Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat,

Zajedno za sjever – opštine Andrijevica i Berane,

Zajedno Nikšić i Plužine – opštine Nikšić i Plužine,

Središnji region – Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, opština u okviru Glavnog grada Podgorica – Golubovci i Opština Danilovgrad.