Čelni ljudi Opštine Tivat poručili da nema političkog revanšizma i pozvali građane da se suzdrže od aktivnosti koje doprinose podizanju tenzija

15 dec 2020

Na juče održanoj press konferenciji, na pitanja novinara odgovarali su predsjednik opštine Željko Komnenović i potpredsjednici opštine Vladimir Arsić i Goran Božović.

Medije su zanimali kriterijumi lokalne uprave pri raskidanju ugovora zaposlenih, imajući u vidu tvrdnje Socijaldemokrata kako je jedan od kriterijuma bila partijska pripadnost, te kako je jedan zaposleni navodno dobio otkaz jer je pustio državnu himnu. Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović naglasio je da radni ugovor ni sa jednim zaposlenim u Opštini nije raskinut, te da se kada su u pitanju navodni kriterijumima „političke pripadnosti“, radi o gnusnim lažima i podmetačinama.

„Uzimali smo u obzir njihov prethodni angažman na odgovarajućim poslovima, te kvalifikacije i obrazovanje koje posjeduju. Dodatni kriterijum bilo je i godišnje ocjenjivanje, pa je, u slučaju da su isto radno mjesto pokrivala dva službenika koji ispunjavaju iste kriterijume, na radnom mjestu ostao je službenik koji je godinama unazad dobijao bolje ocjene. Beskrupulozna je neistina to da je neko otpušten jer je pustio državnu himnu. Na pomenuto radno mjesto raspoređen je službenik čiji rad je bolje ocijenjen u prethodnom periodu i to je lako provjerljiva činjenica.“ – rekao je Božović.

Predsjednik opštine Željko Komnenović naglasio je da nova opštinska uprava radi ono što je obećano u predizbornom programu triju lista koje vode grad. „Apsurdna je tvrdnja da se ovdje radi o otkazima po partijskoj liniji, s obzirom da su većina kadrova koji ostaju na svojim pozicijama, članovi DPS-a i ostalih partija koje su vršile vlast u Tivtu u prethodnom mandatu. Među ovim ljudima ima funkcionera, odbornika, pa čak i kandidata za poslanike DPS-a. Neki od njih koji su kvalitetno i savjesno radili svoj posao čak su i napredovali, ali to oni koji nas napadaju ne žele da pomenu“, naglasio je Komnenović

Apel građanima da ne podležu tenzijama

„Sva sporna okupljanja i skandiranja orkestrirana su iz istog centra, koji pokušava skrenuti pažnju sa katastrofalne finansijske situacije u koju je Tivat doveden nedomaćinskim upravljanjem. Jedan od prioriteta nove administracije je svakako međunacionalni sklad, ali i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave“, rekao je Komnenović.

Potpredsjednik Božović ocijenio neistinitim tvrdnje da je prije nekoliko dana ispaljen vatromet sa zgrade opštine. „U pitanju je klasična podmetačina i pozivamo građane da se suzdrže bilo kakvih aktivnosti koje izazivaju nesklad i netrpeljivost s bilo koje strane, jer one ne idu u prilog vladajućoj većini“.

Odgovarajući na pitanja novinara o kontaktima lokalne uprave sa članovima novoizabrane Vlade Crne Gore, predsjednik Komnenović je rekao kako je ostvario kontakt sa pojedinim ministrima te dobio uvjeravanja da će Tivat imati podršku Vlade kada je u pitanju rješavanje  brojnih problema.  Kao veoma sporan, predsjednik je naveo problem eksproprijacije zemljišta na Klačini i rekao kako nova uprava, za razliku od prethodne, uspijeva direktnim razgovorom sa mještanima da nađe rješenje. On se zahvalio građanima na razumjevanju koje pokazuju.

post slika